#366dagenzonderzagen-scheurkalender - Lies Deboiserie


Life-coach en enneagramtrainer Lies Deboiserie heeft met #366dagenzonderzagen-scheurkalender een kalender uitgebracht om in 2016 elke dag te genieten.

 

Lies haar boodschap is “Wees gelukkig met wie je bent en deel je geluk met anderen!” En dat kan dankzij deze scheurkalender. Want elke dag opnieuw krijg je een duwtje in de rug om een positief gevoel en een houvast te krijgen.

 

Lies Deboiserie kan met haar opbeurende teksten je laten stilstaan bij jouw leven vandaag. Soms letterlijk, soms figuurlijk, soms kort, soms uitgebreid, soms met woorden, soms met daden…maar steeds de juiste manier om anders tegen het leven aan te kijken.

In deze zonnige en positieve kalender zijn er affirmaties opgenomen. Affirmaties kan je zien als een peptalk voor jezelf. Je kan ze gedurende de dag regelmatig herhalen, of op het moment dat jij ze het meest nodig hebt uitspreken. Ze geven je een positief gevoel en een houvast.

 

Deze positieve bevestigingen hebben het meeste kracht als je ze uitspreekt terwijl je jezelf in de ogen kijkt in de spiegel.

Dit is uiteraard slechts een tip om je dichterbij jezelf en je eigen geluk te brengen!


Naar aanleiding van het uitbrengen van haar tweede scheurkalender hadden we een gesprekje met Life-coach en enneagramtrainer Lies Deboiserie.

 

Vanwaar het idee om een scheurkalender uit te brengen?

 

In augustus 2014 was ik aan het brainstormen, en kreeg ik het idee voor een kalender. En op minder dan een maand tijd creëerde ik de eerste editie.

 

Omdat het zo'n succes was, besloot ik het dit jaar te herhalen. Waarom? Omdat ik het een leuk idee vond om elke dag iemand een klein duwtje in de rug te mogen geven. Ik krijg vaak te horen dat een quote, tip of oefening net op het juiste moment lijkt te komen.

 

Je stond op de rand van een burn-out en je werd ontslagen. Dus in feite was de burn-out, zonder dat je het zelf wou, de start van een nieuw leven?

 

Eigenlijk was het ontslag in januari 2010 de start van mijn nieuwe leven, omdat ik daardoor niet anders kon dan het vechten tegen mijn burn-out opgeven. Want ik heb tegen mijn burn-out gevochten van mei 2009 tot januari 2010.

 

En ja, het ontslag en de burn-out hebben inderdaad mijn leven een volledig nieuwe wending gegeven!

 

En je leven zou er waarschijnlijk totaal anders hebben uitgezien zonder de problemen van burn-out en je ontslag?

 

Ik wist al wel dat ik het werk dat ik toen deed, het strikt juridische, niet graag deed. Maar dat ik dan uiteindelijk mezelf helemaal zou omscholen en iets totaal anders zou gaan doen, dat had ik nooit gedacht. En dat was er waarschijnlijk inderdaad niet van gekomen als ik dat ontslag niet had gekregen.

 

Misschien nog een tip voor mensen die zichzelf wat minder goed of depressief voelen. Wat raad je hen aan om als eerste te doen?

 

De kalender kopen ;-) Het belangrijkste is dat ze beseffen dat ze niet alleen door die moeilijke periode heen moeten, en dat ze hulp kunnen vinden in een boek, een vriend/vriendin, een coach, een cursus...

 

Er zijn zoveel mogelijkheden, maar er alleen mee blijven zitten, is er sowieso geen!

 

Je hebt nu opnieuw een scheurkalender uit. Ben je van plan om in de toekomst ook een eigen boek te schrijven?

 

Ik werk momenteel inderdaad onder andere aan een boek, en ik hoop dat het in 2016 het levenslicht zal zien!


De #366dagenzonderzagen-scheurkalender kan je HIER bestellen.

Met de feestdagen in het vooruitzicht hét ideale geschenk. Leuk om te geven en te krijgen!