Op kroegentocht met het 'Antwerps Kroegenboek' van Eddy Vereycken


Eddy Vereycken en uitgever Alexander Jonckx
Eddy Vereycken en uitgever Alexander Jonckx

Vrijdag 20 december werd het 'Antwerps Kroegenboek' van Eddy Vereycken voorgesteld in Antwerpen. De inleiding werd verzorgd door de bekende biersommelier Ben Vinken.

 

Eddy Vereycken is niet alleen een bekend acteur, regisseur en scenarist, hij is tevens auteur en heeft o.a. de roman ‘Mijn handen zijn gelijk de jouwe, een ode aan mijn dode moeder’ geschreven.

 

Bij uitgeverij Artus is er het ‘Antwerps Kroegenboek’ van Eddy verschenen. Een boek waarin de auteur de vijftig café’s die in het boek vermeld staan, persoonlijk heeft bezocht. Elke bruine kroeg heeft zijn eigen verhaal. Eddy ontmoette de cafébazen en de stamgasten en genoot van hun verhalen die hij verwerkte in zijn columns.

 

Eddy Vereycken: “Een boek over kroegen, is dat nog van deze digitale wereld? Als je enkel een naam, adres, wat ‘likes’ en twee regels commentaar wil: nee. Maar wie wat steviger in de sfeer wil komen zit met deze gids goed. Schrijven over het Antwerpse kroegleven mag niet onderschat worden. Deze etablissementen hebben zowel een sociale, economische als culturele functie en worden beter met respect benaderd.”

“Zowel decennia oude vaste waarden als meer recente succesrijke nieuwkomers komen aan bod. In deze gids staan geen disco’s, danscafé’s of karaokebars, kortom alles waar het contact aan toog of tafel geen hoofdzaak vormt. De kroegen in het boek lenen zich daarentegen tot kennismaking met de medemens, waarbij die veelal Antwerpse roots heeft of deze stad een warm hart toedraagt”, aldus auteur Eddy Vereycken.

 

Het ‘Antwerps Kroegenboek’ is een boek dat zichzelf terugbetaald. In het boek ontdek je heel wat bonnen die recht geven op gratis drank en diverse cafe’s bieden de klant gratis een tweede consumptie aan. En dat allemaal dankzij het ‘Antwerps Kroegenboek’.

Ben Vinken
Ben Vinken

Iedereen weet dat drinken en rijden niet samen gaan. Daarom krijg je bij het Kroegenboek een TOV-biljet. TOV staat voor Taxi en Openbaar Vervoer. Met dit biljet reis je met bus of tram naar je kroeg en krijg je bij de ‘betere’ taxi 2 euro korting op je terugrit. De taxibestuurder aanvaardt tot vier personen met elk een TOV-ticket en zo krijg je 8 euro korting in totaal.

 

(Her)ontdek Antwerpen op een andere manier, ga eens op kroegentocht met Eddy Vereycken en zijn ‘Antwerps Kroegenboek’. Lees het boek en leer meer over de geschiedenis en geheimen van de Antwerpse bruine kroegen.

 

ISBN 9789079048335 - Paperback - 174 blz. - Prijs: € 15,95 - Uitgeverij: Artus