Martine Prenen stelt haar boek 'Be-time' voor in Antwerpen


Het is een druk weekend voor gezondheidscoach en bekend televisiegezicht Martine Prenen. Op 27, 28 en 29 maart geeft ze workshops op de Goedgevoel Ladies Fair in Gent. Maar vooraleer ze op vrijdag 27 maart naar Gent afzakte stelde ze aan de pers en genodigden haar allernieuwste boek ‘Be-time’ voor in bio bistro Native te Antwerpen.


‘Be-time’ is de natuurlijke opvolger van ‘Me-time’, het boek dat vorig jaar verscheen.


Martine toont in haar allernieuwste boek hoe je bewust, blij en budgetvriendelijk kan leven zonder in te boeten aan luxe of budget. “Want het is heel belangrijk dat we de afvalberg verminderen. Recycling en upcycling is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor onze portemonnee”, aldus Prenen.

Het boek is onderverdeeld in 5 hoofdstukken : Ik en mijn gezin, ik en mijn huis, ik en mijn hoofd, ik en mijn werk en ik en mijn lijf.

In elk van de hoofdstukken geeft Martine je tips en tricks hoe je bewuster kan leven.


Ze geeft o.a. tips hoe je water kan besparen, hoe je huis ecologisch verwarmen en isoleren en bewust naar de supermarkt gaan. Ook handige hulpjes in huis en ecovriendelijke spelletjes om met de kinderen te spelen. Verder zijn er lekkere receptjes voor een gezonde, snelle en lekkere lunch én 11 heerlijke recepten voor appel en ei in dit boek terug te vinden.

Martine legt je stap voor stap uit hoe je zelf haarlak en verzorgingsprodukten en een EHBO trommel maakt met natuurlijke produkten. Ook het gebruik van etherische olie komt aan bod.

Maak zelf je eigen geurkaarsen en met welke producten kan je u huis op een ecologische en budgetvriendelijke manier je huis proper maken?  En in deze tijd van stress geeft Martine ook nog tips hoe je ervan verlost kan geraken. Hoe breng je rust in je hoofd en lichaam? Dit kan allemaal met enkele eenvoudige meditatieoefeningen.


Dit en nog veel meer vind je allemaal in 175 pagina’s tellend boek. ‘Be-time’ is een boek waar je blij van wordt, je krijgt nog meer quality time en je draagt zorg voor jezelf en voor moeder Aarde.

Martine Prenen vertelt: “Ik ben heel trots op mijn boek. Een boekenei leggen is een heel proces. In ‘Be-time’ toon ik hoe je bewust, blij en ecologisch kan leven. Want economisch én ecologisch leven kan absoluut hand in hand gaan met elkaar. Rust in je huis is rust in je hoofd. En het is niet mijn stijl om dingen te verbieden.


‘Be-time’ is geen moeilijk boek, zo maak ik in 10 minuten tijd kuisproducten voor heel mijn huis, die goed zijn voor het milieu én goed voor de portemonnee. Met dit boek toon ik hoe je geld uitspaart zonder in te boeten op levenskwaliteit. Het is een boek geworden vanwaar ik hoop dat de lezers het echt gaan gebruiken,” aldus Martine.


‘Be-time’ is vanaf dinsdag 31 maart te koop in de boekhandel.

ISBN: 9789401423007 - Hardcover - 176 blz. -Prijs: € 24,99 - Uitgeverij: Lannoo


Bekijk alle foto's op onze facebookpagina: