Boek in de kijker: Bling Bling - Jan Van Der Cruysse


Jan Van Der Cruysse, de gewezen woordvoerder van Brussels Airport, heeft met ‘Bling Bling’ een uitstekende thriller geschreven. Van Der Cruysse heeft met zijn debuut meteen de Hercule Poirotprijs 2016 gewonnen.

 

‘Bling Bling’ is een fantastisch boek, een absolute aanrader. Het is een lijvig boek, 528 bladzijden, dat op geen enkel moment verveelt. Wij zijn alvast benieuwd naar meer werk van Jan Van Der Cruysse!

 

Het verhaal

Op de luchthaven van Delhi wordt een diamantkoerier beroofd. De daders gaan aan de haal met een koffertje diamanten. Vier miljoen. Albertien, de securityverantwoordelijke voor het transport van de diamanten, wordt meteen de laan uitgestuurd. Toch start ze de zoektocht. Op eigen houtje, voor eigen rekening.  

Vanuit een bergdorpje in de Zuidelijke Kaukasus bestuurt Paata Sirbaladze een criminele organisatie met wijde internationale vertakkingen. Het zijn uitgerekend zijn diamanten die gestolen werden in Delhi.

 

Zijn instructies zijn helder: de daders zullen hem terugbetalen met hun eigen bloed. Beerke Wagenmaker, een politievrouw van Turkse afkomst, zet haar tanden in het intrigerende dossier. Haar bazen zijn niet opgetogen wanneer ze koppig haar eigen lot verstrengelt met dat van de verdwenen diamantkoerier.  Wat begint als een geweldloze diamantroof buiten het zicht van de media, leidt tot een wervelwind van bloed en wraak.

 

ISBN: 9789059087019 - Paperback - 528 blz. - Prijs: € 24,99 - Uitgeverij: Davidsfonds