Boekrecensie: Achter De Wolken - Michaël De Cock

                    'Achter De Wolken' nu ook in boekvorm


Woensdag 10 februari gaat de Vlaamse film ‘Achter De Wolken’ in première in de bioscoop.

 

‘Achter De Wolken’ is het langspeelfilmdebuut van Cecilia Verheyden, gebaseerd op het theaterstuk van Michaël De Cock met in de hoofdrol Chris Lomme en Jo De Meyere.

 

Met het uitbrengen van de film is er bij uitgeverij Davidsfonds het boek ‘Achter De Wolken’ verschenen. Een boek met filmextra’s en een twintigtal unieke setfoto’s van Kris De Witte.

 

In het boek vertelt Michaël De Cock hoe ‘Achter De Wolken’ is ontstaan. In 2010 wilden Chris Lomme en Jo De Meyere samen wat doen in het theater. Ze vroegen aan Michaël om voor hen een stuk te schrijven. Die vond het een hele eer om met deze twee iconen uit de Vlaamse theater- en filmwereld samen te werken.

‘Achter De Wolken’ werd een gigantisch succes. Het toneelstuk ging in t,arsenaal in Mechelen in première in 2011 en er volgenden 140 voorstellingen met in totaal 50.000 kijkers. Na een reeks succesvolle voorstellingen krijgt het verhaal nu een nieuw leven met de film.

 

Het boek ‘Achter De Wolken’ bevat naast de inleiding door Michaël De Cock de volledige toneeltekst die hij schreef voor Chris Lomme en Jo De Meyere. De toneeltekst is leuk om te lezen, zeker als je het theaterstuk  of de film gezien hebt!

 

'Achter de wolken', over liefde, retroseks en cuberdons...

Emma en Gerard komen elkaar na meer dan 50 jaar weer tegen. Ooit waren ze geliefden, maar het leven liep anders. Zij trouwde met zijn beste vriend. Vijftig jaar later vinden ze elkaar terug en worden opnieuw verliefd.Kan je aanknopen met wat je vijftig jaar eerder achterliet?

 

‘Achter De Wolken’ brengt het verhaal van de allerlaatste liefde, beleefd met de intensiteit van de eerste.

 

Achter De Wolken - Michaël De Cock - ISBN: 9789059087040 - Hardcover - 95 p. - Met kleurenfoto's en filmextra's - Prijs: € 24,99 - Uitgeverij: Davidsfonds