Boekrecensie: Antonia - Anke de Vries & Piet Grobler


Anke de Vries schrijft al sinds 1972 boeken voor kinderen voor verschillende leeftijden, waaronder ‘Belledonne kamer 16’, ‘Het geheim van Mories Besjoer’, ‘Blauwe Plekken’ en ‘De Rode Handschoen’.

 

Ter gelegenheid van haar 80ste verjaardag maakte illustrator Piet Grobler een leuk en kleurrijk prentenboek van het nooit eerder gepubliceerde verhaal ‘Antonia’ van Anke de Vries.

 

In dit voorleesboek zingt Antonia elke ochtend de andere vogels wakker. Maar de vogels zijn helemaal niet blij met Antonia, de vogels willen verder slapen en Antonia zingt zo vals als een kraai, vinden ze.

 

Antonia trekt zich niets aan van de scheldende vogels. Maar op een dag heeft ze er genoeg van en vliegt ze weg uit het bos. Plots beseffen de andere vogels dat ze Antonia eigenlijk wel graag hebben en zijn bedroefd. Ze worden niet meer op tijd wakker en missen zelfs dat luide gekweel van de vrolijke vogel. Zullen ze ooit Antonia nog terug zien?

 

‘Antonia’ is een leuk prentenboek met mooie illustraties van Piet Grobler. Het boek bevat een goed verhaal om voor te lezen aan de (klein)kinderen, een verhaal waarbij ze wat van kunnen opsteken!

 

ISBN: 9789047708513- Gebonden - 32 blz. - Prijs: € 13,95 - Uitgeverij: Lemniscaat