Boekrecensie: De Engel van Sarajevo - Franco Di Mare


1992. Sarajevo is belegerd en wordt voortdurend beschoten en gebombardeerd vanuit de omliggende bergen.

 

Op een dag slaat er een granaat in in een kindertehuis en oorlogsverslaggever Marco De Luca gaat er samen met zijn cameraman naartoe voor een reportage. De meeste kinderen in het tehuis staren apathisch in het niets, maar er is één meisje dat Marco met grote donkere ogen aankijkt.

 

In een impuls pakt Marco haar op en zijn hart breekt. Het is alsof het kind hem vraagt haar mee te nemen. Opeens ziet Marco de oorlog, zijn werk, met andere ogen: hij wil iets doen, niet alleen de ellende verslaan. Alles in hem schreeuwt erom het kind te adopteren en mee te nemen naar het veilige Rome. Maar wat moet hij, een gescheiden man en oorlogsverslaggever, met een acht maanden oude baby?

Toch besluit hij alles op alles te zetten om dit weerloze meisje een mooie toekomst te bieden.

 

‘De engel van Sarajevo’ is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Auteur Di Mare weet op verbluffende wijze het verhaal van oorlogsverslaggever Marco De Luca ner te schrijven. Een verhaal van een oorlogsverslaggever die zich ontfermt over een acht maanden oude baby Deze autobiografische roman is een must-read!

 

Franco di Mare (Napels, 1955) is journalist, televisiepresentator en schrijver. Als oorlogscorrespondent versloeg hij vele conflicten, van Latijns-Amerika tot de voormalige oostbloklanden. De engel van Sarajevo is gebaseerd op zijn eigen leven.

 

ISBN: 9789022574904 - Paperback - Prijs: € 17,50 - Uitgeverij: Boekerij