Boekrecensie: De Roofkunstenaar - Bruno Buteneers


Auteur Bruno Buteneers heeft met 'De Roofkunstenaar' een nieuw boek geschreven. 'De Roofkunstenaar' is een knap geschreven historische thriller die boeit van begin tot einde!

 

Het verhaal

Het technologiebedrijf Manticore van miljonair Harro Avadon heeft met de ‘Slinky’ een tijdmachine ontworpen waarmee personen terug in de tijd kunnen reizen.

 

Bij wijze van proef werden Aaron en enkele reisgenoten zo’n 12.000 jaar terug in de tijd gestuurd. Het bezoek aan de bewoners van die tijd was niet zoals iedereen verwacht had, er werd zwaar gevochten en alleen  Aaron overleefde de trip, zij het met negen breuken, interne bloedingen en talrijke kneuzingen.

 

Deze onverwachte tegenslag weerhoudt Harro Avadon er niet van om opnieuw een team terug in de tijd te sturen. Deze keer worden er vier personen terug in de tijd gestuurd, meer bepaald naar het jaar 1693, het jaar wanneer er met de slag van Neerwinden één van de grootste en bloedigste veldslagen van de eeuw plaats vond.

De bedoeling van de reis is de zes wandtapijten van Lodewijk XIV, die op 27 juli 1693 spoorloos verdwenen zijn, terug te vinden. Het enige wat er geweten is over de wandtapijten is dat ze per koets van Oostende richting Frankrijk werden vervoerd en dat ze in de buurt van Neerwinden van de aardbodem verdwenen zijn.

 

Het wordt geen rustig uitstapje naar de 17de eeuw voor de vier. Bij hun aankomst krijgen ze te maken met rovers en maken ze kennis met het leger van de Franse koning Lodewijk XIV…

 

De Roofkunstenaar is een historische thriller, knap geschreven door Bruno Buteneers, die na ‘Weerklank’ opnieuw een uitstekend boek aflevert. Het verhaal leest vlot en is op geen enkel moment saai. Als lezer word je zo in het verhaal meegezogen dat je jezelf in de 17e eeuw waant. Historiek, scienceficton en spanning in één boek!

 

Bij het boek zit een audio cd met daarop prachtige composities van Paul Pans, afgewisseld met ingesproken tekstfragmenten.

 

Wat De Boekenkast betreft: 'De Roofkunstenaar' is zeker een aanrader!

 

De Roofkunstenaar - ISBN: 978909029659 - Paperback - 316 blz. - Uitgeverij: Dunfy