Boekrecensie: Dinodoedeldieren - Hilde Van Haute


Kleuterjuf Nathalie Segers uit Grembergen heeft met 'Dinodoedeldieren' een tweede boek uitgebracht.

 

'Dinodoedeldieren' is een leuk kartonboek voor kleuters vanaf 2 jaar over dino’s zoals de Diplodocus, de Pterodactilus, de Tyrannosaurus Rex en de Triceratops.

Bij elke Dino staat een leuk versje om voor te lezen. Het boek bevat 20 bladzijden in hard karton met afgeronde hoeken.

 

Hilde Van Haute is opgegroeid in Grembergen en woont in Kastel. Ze werkt sinds 1984 als kleuterjuf. In 1997 verscheen 'Hé, doe je mee?', een boek met liedjes, versjes en uitgewerkte lessen. Haar voorbeeld is Annie M. G. Schmidt. Ze schreef tien educatieve titels voor de Creareeks van Abimo, waaronder 'Grootouderfeest' en 'Halloween expressie'.

 

In het voorjaar van 2015 verscheen haar eerste kartonboek voor kleuters: ‘Kriebel(wiebel)diertjes’. Na het succes van het eerste boekje is met 'Dinodoedeldieren' haar tweede boekje verschenen. Ook voor dit boekje werkte Hilde samen met illustratrice Nathalie Segers.

 

Nathalie Segers is opgegroeid in Grembergen, waar ze nog steeds woont. Ze is in 2013 afgestudeerd als kleuterjuf. Ze liep stage in een schooltje in de township Klapmuts in Zuid-Afrika. Om geld in te zamelen voor dit project, verkocht ze pennenzakken met genaaide diertjes op. Zo ontstond het idee voor de kinderboeken ‘Kriebelwiebeldiertjes’ en de opvolger  'Dinodoedeldieren'.

 

ISBN: 9789462910683 - Hardcover - 20 p. - Prijs: € 11,95 - Uitgeverij: De Eenhoorn

                      Lees HIER alvast een fragment