Boekrecensie: Enkeltje Ierland - Charlotte de Monchy


Twee jaar na haar debuutroman 'Zes maanden zonder' heeft de Nederlandse auteur Charlotte de Monchy met 'Enkeltje Ierland' een tweede boek geschreven.

Charlotte schreef opnieuw een feelgoodroman met een prachtig verhaal om heerlijk bij weg te dromen.

 

Het verhaal

Dierenarts Lisa verlaat Amsterdam om naar Brentwood, een Iers klein dorpje, te verhuizen. Daar kan ze werken in het Veterinary Centre en zo wordt er een droom werkelijkheid voor haar.

 

Na een tijdje mist ze toch Amsterdam en haar vriendin Tess, in Brentwood valt immers niks te beleven. Hier komt ze alleen in aanraking met wat boeren op oudere leeftijd, en daar zit nu niet bepaald haar prins op het witte paard tussen. Ze twijfelt of ze haar droomjob zal moeten opgeven…

 

Maar dan maakt ze kennis met William McKinley. William heeft na het overlijden van zijn ouders het landhuis met het daarbij behorende landgoed geërfd. Hij kan enkel de erfenis in het bezit krijgen dat hij kan aantonen aan zijn vaders beste vriend dat zijn wilde jaren definitief voorbij zijn. William zal zich moeten verloven met een deftig’ meisje om de erfenis in zijn bezit te krijgen.

 

Maar in het dorpje Brentwood komt er niemand in aanmerking, behalve de knappe Nederlandse dierenarts Lisa. Al zit deze laatste nu niet bepaald te wachten op een typetje zoals William...

 

‘Enkeltje Ierland’ is een opnieuw een heerlijke roman van Charlotte de Monchy. Het verhaal is vlot geschreven met veel humor. ‘Enkeltje Ierland’ is een feelgood roman over vriendschap, liefde en dromen. Het verhaal bevat 44 korte hoofdstukken en is wat De Boekenkast betreft een absolute aanrader!

 

Ook leuk om te vermelden zijn de regendruppels bij het begin van elk hoofdstuk en op de cover, die er overigens leuk uitziet.

 

ISBN: 9789022572504 - Paperback - 334 blz. - Prijs: € 17,50 - Uitgeverij: Boekerij