Boekrecensie: Getatoeëerde Lelies - Femke De Vos


De West-Vlaamse auteur Femke De Vos heeft met ‘Getatoeëerde Lelies’ een vervolg geschreven op ‘Verraad’, haar eerste boek in de fantasyserie ‘De Kronieken van Riona’.

 

Het verhaal gaat in ‘Getatoeëerde Lelies’ verder. We maken een sprongetje in de tijd en Niamh regeert nu anderhalf jaar over het Rijk. Ze krijgt te maken met allerhande problemen: kleine, schattige wezentjes verschijnen zo maar uit het niets.

 

Die zijn nog vrij onschuldig, maar Niamh krijgt ook te maken met andere wezens, die wel kwaadaardig zijn. Want die laten een spoor van vernietiging achter zich. Verscheurde lijken, vermiste mensen en baby’s, tot zelfs hele dorpen worden uitgeroeid.

 

Het is Ailill die Niamh het verhaal van Elise, een van de belangrijkste personen in de geschiedenis van Riona, vertelt. Elise is de allermooiste Yfud. Haar verhaal speelt zich af toen er nog magische wezens rondliepen en de poorten naar het Onderwoud nog open waren.

 

Elise werd op haar derde levensjaar zonder verdoving getatoeëerd. Dit deed ze om de liefde van haar vader te winnen, want wie de pijn van het tatoeëren kan verdragen, zal een mooie toekomst hebben en met een machtige man kunnen huwen.

 

Elise wil er echter alles aan doen om een betere wereld voor de meisjes te creëren. Maar dit gaat niet zonder slag of stoot...

 

Zal Elise de traditie van het tatoeëren van de meisjes kunnen doen stoppen? Of zal het haar ondergang betekenen? En is Niamh in staat om lessen te trekken uit de ervaringen van Elise?

 

Prangende vragen die een antwoord vinden in het fantasyverhaal ‘Getatoeëerde Lelies’ van Femke De Vos. Wie in de ban is van ‘De Kronieken van Riona’ kunnen we zeker dit tweede deel aanbevelen. Een goed verhaal met personages en gebeurtenissen die uitstekend beschreven zijn en een flinke portie spanning: dat vind je allemaal terug in ‘Getatoeëerde Lelies’. Een uitstekend boek met een prachtige cover van de illustrator Ronald Helmstrijd.

 

Dit boek is net als het eerste deel geschikt voor lezers vanaf 15 jaar, maar kan zeker ook door volwassenen gelezen worden.

 

HIER kan je alvast de proloog en het eerste hoofdstuk lezen

 

ISBN: 9789491300400 - Softcover - 360 blz. - Prijs: € 17,50 - Uitgeverij: Celtica Publishing