Boekrecensie: Het 5:2 Dieet - Vasten én feesten - Lien Braeckevelt


Blogster Lien Braeckevelt houdt van lekker eten. Ze houdt van gezonde groenten, maar ook van frieten, chips en een goed glas wijn. Ze heeft zowat alle soorten dieet uitgeprobeerd, steeds zonder succes. Diëten was voor Lien zoals de processie van Echternach: in de

week viel ze af, na het weekend kleefden de kilo’s er opnieuw aan.

 

Tot er iemand haar het 5:2 dieet aanraadde. Dat betekent twee dagen per week vasten, met amper 500 kcal per dag. De andere vijf dagen mag je gewoon eten. Gezond en gevarieerd, genieten van het leven en van lekker eten en drinken.

 

Lien startte met volle moed aan het 5:2 dieet. En met succes: ze verloor haar overtollige kilo’s, haalde haar streefgewicht en dit dieet is voor haar het eerste en enige dieet dat ze kan volhouden.

 

Lien Braeckevelt is zo enthousiast over het 5:2 dieet dat ze er een boek over schreef. Een boek  met verhalen van 5:2 ervaringsdeskundigen en met honderden tips over gezond eten en afvallen. In het boek staan eenvoudige recepten, ‘conceptrecepten’ zoals Lien ze noemt, om tijdens de twee vastendagen te bereiden. Gerechten met zo min mogelijk aan calorieën en toch lekker en voedzaam.

 

‘Het 5:2 Dieet - Vasten én feesten’ is boek dat vlot leest met leuke verhalen, weetjes en tips. Over hoe je gezond kunt leren eten en over hoe je luistert naar je lichaam. Hét ideale dieet volgens Lien. “Dit dieet is niet zomaar een dieet, maar een echte levensstijl!”

 

Lien Braeckevelt (1977) woont in Gent en blogt al sinds 2004 over het leven in al zijn facetten op lienweb.be. Ze houdt van haar man en  haar twee fantastische dochters, afspreken met vrienden voor gezellige avonden, citytrips en reizen, lopen en fietsen, de drukte van de stad Gent en de stilte van de Westhoek. Ze heeft een onstuitbare energie, is recht voor de raap en barst van de ideeën.

 

ISBN: 9789401439237 - Paperback - 144 blz. - Prijs: € 19,99 -Uitgeverij: Lannoo