Boekrecensie: Ik mis je, mams! - Moniek Vermeulen & Frank Pollet


Moniek Vermeulen en Frank Pollet hebben met ‘Ik mis je, mams!’ een hedendaagse roman voor tieners geschreven.

 

Het verhaal gaat over de 11-jarige Dora Vertommen. Dora woont samen met haar papa, haar mama is bijna een jaar geleden gestorven.

 

Dora’s vader is directeur van een fabriek en heeft weinig tijd voor zijn dochter. Wanneer hij toch tijd vrijmaakt voor haar, komt er altijd iets tussen waardoor de geplande activiteit niet doorgaat.

 

Haar vader is erg beschermend. Dora mag niet naar een feestje bij een klasgenoot, niet naar een fuif, krijgt geen hond en mag niet naar de jeugdbeweging. Dora voelt zich van haar vrijheid beroofd en haat haar papa.

Dora schrijft brieven naar haar mama en kan zo haar haar gevoelens en problemen kwijt. Want praten met papa is onmogelijk, hij communiceert liever met post-its.

 

Haar tante Lo is op de hoogte van de situatie en probeert papa duidelijk te maken dat Dora meer vrijheid moet krijgen. Maar papa overtuigen lukt niet vanzelf en wanneer Dora een post-itje vindt waarop staat dat papa geen kinderen wou hebben, is ze in alle staten..

 

‘Ik mis je, mams!’ is een zeer mooie roman over een meisje in de pubertijd en een vader die zijn dochter teveel wil beschermen. Het is een boek dat vlot leest dankzij de vele brieven, post-its, sms’jes, lijstjes en dialogen.

 

Het auteurskoppel Moniek Vermeulen en Frank Pollet hebben met dit boek een prachtig en vaak ontroerend verhaal geschreven. Een verhaal, zo uit het leven gegrepen, dat zo herkenbaar is en dat je doet nadenken.

 

‘Ik mis je, mams!’ is een boek over bezorgdheid, vrijheid, verdriet en liefde maar ook over beha’s en Tajine met kip en groenten....

 

ISBN: 9789462911185 Hardcover - 1774 blz. - Prijs: € 16,95 - Uitgeverij: De Eenhoorn