Boekrecensie: Jommeke 279 - Fifi de speurneus


‘Fifi de speurneus’ is het 279ste album in de reeks van Jommeke. In dit album speelt Fifi, de hond van gravin Elodie van Stiepelteen, de hoofdrol. Dit 279ste album brengt hen terug naar Bolivië, een land waar ze eerder al avonturen beleefden.

 

Het verhaal begint wanneer Fifi meedoet aan een hondenwedstrijd in het Franse dorpje Chenil. Fifi wint de wedstrijd en wordt er uitgeroepen tot beste speurhond.

 

De gravin wordt na de wedstrijd aangeklampt door een dame. Haar man, de ontdekkingsreiziger Alex Plorateur, blijkt al zes maanden spoorloos verdwenen te zijn. Alex Plorateur is met twee metgezellen naar Bolivië vertrokken en mevrouw Plorateur vraagt de hulp aan Elodie en haar hond Fifi om haar man terug te vinden.

 

De gravin wil wel helpen en geeft het adres van Jommeke aan de radeloze vrouw. Jommeke ziet een nieuw avontuur wel zitten en ‘s anderdaags vliegen hij samen met Flip, Filiberke en Fifi met de vliegende bol richting Bolivië.

 

Eens daar aangekomen gaan onze vrienden op zoek naar Pico, de gids van Alex Plorateur. Die helpt hen een eind op weg, maar eens ze de jungle bereikt hebben, kunnen Jommeke en co niet meer op de hulp van Pico rekenen. Ze moeten alleen door de bijna ondoordringbare jungle vol gevaren trekken op zoek naar de onfortuinlijke ontdekkingsreiziger Alex Plorateur.

 

Het wordt een avontuur om nooit te vergeten voor Jommeke, Filiberke, Flip en Fifi. Ze riskeren letterlijk hun leven in het Amazonewoud vol met wilde dieren, dichte begroeiing en gevaarlijke inboorlingen

‘Fifi de Speurneus’ is opnieuw een strip vol spanning, avontuur, gevaar maar ook met de nodige dosis humor.

 

Fifi de Speurneus - Philippe Delzenne naar Jef Nys - ISBN: 9789462103993 - Softcover - 48 blz. - Prijs: € 5,95 - Uitgeverij: Ballon Comics