Boekrecensie: Mammoet (over Theo, een van de beste jongens ooit) - Stefan Boonen & Melvin


Wie op zoek is naar een jeugdboek met een knotsgek verhaal vol fantasie kunnen we zeker ‘Mammoet’ aanbevelen.

 

‘Mammoet (over Theo, een van de beste jongens ooit)’ is een graphic novel van Stefan Boonen met illustraties van Melvin (Wout Schildermans ) over Theodore Bob Prinsel de Eerste, Theo voor de vrienden.

Theo zijn vader is een filmster en zijn moeder baas van een koekjesfabriek. De ouders rekenen erop dat hun zoon ook zo bijzonder wordt als hen. Daarom moet Theo elke dag dansen, judo, rekenen, voetballen, zwaardvechten en zingen. Dit alles onder het strenge oog van Nannie Beenhaar, die instaat voor de opvoeding van de jongen.

 

Maar Theo wil het liefst iets anders doen, hij  heeft ontdekt dat er vlakbij zijn huis een verlaten pretpark is dat ‘Oertijd’ heet. Daar ontmoet hij Marga, een Ruigtaler. Met haar beleeft hij allerlei gevaarlijke avonturen die zijn ouders nooit zouden goedkeuren…

 

‘Mammoet’ is een bijzonder boek over een wel zeer bijzonder jongetje. Want Theo beleeft de meest knotsgekke avonturen én hij kent iets van mammoet-drollen!

‘Mammoet’ is een leuk en soms ontroerend verhaal over vriendschap en fantasie voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar. Stefan Boonen heeft intussen al zo’n 100 boeken geschreven, ‘Mammoet’ is na ‘Hier waakt oma’ het tweede boek waarmee hij samenwerkte met Melvin.

 

ISBN: 9789462911710 - Hardcover - 108 blz. - Met gratis stickervel -  Prijs: € 14,50 - Uitgeverij: De Eenhoorn