Boekrecensie: Poppy en Eddie en Manon en Roy Harper - Herman Brusselmans


Na ‘Poppy en Eddie’ (2014), ‘Poppy en Eddie en Manon’ (2015) is er nu met ‘Poppy en Eddie en Manon en Roy Harper’ het derde deel van de trilogie van Herman Brusselmans verschenen.

 

Een trilogie over het leven van de bekende Gentse schrijver waarbij je als lezer steeds de vraag stelt: is het werkelijkheid of fantasie van de auteur? ‘Poppy en Eddie en Manon en Roy Harper’ is in elk geval een boek dat opnieuw in de smaak zal vallen bij de fans van Brusselmans.

 

Het verhaal begint wanneer Herman Brusselmans een afspraak heeft met Tanguy De Roovere, een journalist van het nieuwe roddelblad Rochel, in café De Intrinsiek. Herman is vergezeld van zijn bodyguard Jerry Nüttbaum. Jerry is een brave ziel die zich alleen zorgen maakt over zijn haar. Hij is doodsbang dat hij kaal zal worden.

 

Net voor de afspraak verneemt Herman dat Tanguy overleden is. De nieuwe medewerkster van Rochel, de 23-jarige Aline Tismaar, zal dan langskomen voor het interview, maar ook die komt niet opdagen….

 

‘Poppy en Eddie en Manon en Roy Harper’  is een roman over Hermans tante Sonja, Saskia De Coster, koningin Mathilde, zijn ex-vriendinnen Manon en  Poppy,  het koosnaampje van Herman voor Tania, en Eddie, zijn hond. Verder passeren o.a. Catherine Deneuve, Goedele Liekens en Guy Thys de revue. Wat die te maken hebben in het leven van Herman Brusselmans leest u in de roman ‘Poppy en Eddie en Manon en Roy Harper’.

 

‘Poppy en Eddie en Manon en Roy Harper’ is een roman waarin Brusselmans zichzelf de hemel inschrijft op een manier dat alleen hij kan. Op zijn gekende wijze schrijft Brusselmans opnieuw een autobiografisch verhaal waarbij fictie en werkelijkheid dicht bij elkaar liggen. Dit boek is opnieuw een hoogtepunt in het soort romangenre waarbinnen Herman Brusselmans de alleenheerser is.

 

Herman Brusselmans (1957) publiceerde reeds bijna zeventig romans. Velen verafgoden hem, anderen verguizen hem om zijn vorm van schrijven en zijn provocerende uitspraken.  Een ding is zeker, Brusselmans laat niemand onberoerd!

 

ISBN: 9789044629651 - Paperback - 293 blz. - Prijs: € 17,95 - Uitgeverij: Prometheus