Boekrecensie: Prinses Arabella's schattige, grappige, grote, enge dierenboek - Mylo Freeman


Met ‘Prinses Arabella's schattige, grappige, grote, enge dierenboek’ van Mylo Freeman is er opnieuw een boek verschenen in de reeks rond prinses Arabella.

 

Deze keer speelt prinses Arabella samen met haar vrienden bij prinses Ling. De prinsessen houden van alle soorten dieren: kleine, grote, rare en zelfs gevaarlijke en enge dieren!

 

Naast het verhaal van illustratrice en prentenboekenmaakster Mylo Freeman staan er nog tientallen interessante weetjes over dieren in het boek. Leuke weetjes over o.a een uil, een zebra, een leeuw, een  wasbeer en een krokodil, om maar enkele te noemen.

‘Prinses Arabella's schattige, grappige, grote, enge dierenboek’  is een leuk en tevens educatief prentenboek voor jongens en meisjes vanaf 3 jaar.


Mylo Freeman is van Nederlands/Amerikaanse afkomst en groeide op in Den Haag. Ze illustreert sinds 1993 fulltime. Haar debuut 'Potje!' is bekroond met de Kiekeboekprijs en in vele talen vertaald. 'Prinses Arabella is jarig' is bekroond met een Leespluim en was een van de kerntitels van de Nationale Voorleesdagen 2008.

Inmiddels heeft Mylo zo’n 50 prentenboeken op haar naam staan waaronder ook haar reeks over het donkere prinsesje Arabella. Met deze boeken vult ze een hoognodige niche, namelijk prentenboeken met meer diversiteit!

 

Naast de prentenboeken van prinses Arabella is er ook een poppenserie, een app en een theaterstuk over de prinses. Mylo geeft daarbij ook workshops, lezingen en geeft samen met Maria Romijn muzikale voorstellingen rond haar prentenboeken.

 

ISBN: 9789462910638 - Hardcover - Prijs: € 17,50 - Uitgeverij: De Eenhoorn