De Chaos-  Rolf Österberg


In december 2014 verscheen 'Leila, Het Begin' en vanaf vandaag ligt ook 'De Chaos' in de boekwinkels. Ze vormen de eerste twee delen in het fantasyepos 'De Afgrond', geschreven door Rolf Österberg.

 

De serie gaat in totaal uit vijf boeken bestaan waarin het vooral gaat om de strijd tussen Goed en Kwaad. De scheidslijn tussen beide is niet altijd even duidelijk. Wat in elk geval van het grootste belang is, dat is dat de Afgrond, het diepe litteken dat in de aarde geslagen is tijdens de vorige grote strijd, gesloten wordt. Dit kan alleen een Hogepriesteres doen die beschikt over de juiste Gaven. Het is de vraag of de naïeve Leila, de gedoodverfde Hogepriesteres, werkelijk geschikt is voor die taak.

 

De Chaos

Leila overleeft ternauwernood de aanval van een colosses, een eenogige reuzeninktvis gecreëerd door Shirah, de Godin van het Kwade. Marsa, de Godin van de Zee, biedt Leila onderdak op het vlaggenschip van de Zwarte Piraten om haar Energie aan te vullen. Daar sluit zij vriendschap met Narija.

 

Op het land zet de groep Valiant de zoektocht naar Leila voort, evenals Orvan met Dongor, Jantha en Ardanus. Shirahs invloed groeit. Ze bespeelt Valiant en leidt Zorc, die dood en verderf zaaiend richting de zee trekt met zijn Gwargs. Er lijkt zelfs een gevaarlijk verbond te ontstaan tussen de Gwargs en de Sandakar.

 

Kan de Godin van het Goede nog iets betekenen, of is haar rol uitgespeeld? En waar staan de Sneeuwdraken? Zal Lydia de drang om zich met een Zwarte Draak te verbinden kunnen weerstaan? Is Leila wel opgewassen tegen het steeds sterker wordende Kwaad?

 

Wat gedurende het verhaal steeds duidelijker wordt, is dat de aarde in chaos verkeert…

 

Rolf Österberg (pseudoniem) is de zoon van een Zweedse moeder en een Nederlandse vader. Zijn kinderjaren bracht hij in Zweden door, maar op tienjarige leeftijd verhuisde hij met het gezin naar Nederland. Al jong ging hij als vrijwilliger in het Nederlandse leger waarbij hij een aantal jaren bij het Korps Commandotroepen doorbracht. Gedurende die tijd raakte hij geïnteresseerd in het werk van de Verenigde Naties en verbleef voor de organisatie een aantal jaren in Afrika.

Momenteel is Rolf fulltime auteur en woont in Zweden.

 

De Afgrond, Boek 2 - De Chaos - Rolf Österberg

Uitgeverij: Celtica Publishing

ISBN: 978-94-91300-46-2

Prijs: € 20,=