Fatima Marzouki stelt haar tweede kookboek 'De keuken van Fatima' voor in Antwerpen

****Meer dan 60 recpeten over de eenvoudige Marokkaanse keuken****


Fatima Marzouki heeft met ‘De Keuken van Fatima’ haar tweede Arabisch kookboek geschreven. In haar eerste boek liet Fatima de lezers kennismaken met de traditionele Arabische en Marokkaanse keuken. In ‘De Keuken van Fatima’ neemt ze ons mee naar haar keuken en toont ze je hoe ze traditie mixt met de moderne keuken.

 

Fatima stelde haar boek voor bij haar thuis in Antwerpen waar ze in een speciaal ontworpen keuken kookworkshops geeft over de Arabische keuken voor iedereen.

 

 

‘De Keuken van Fatima’ bevat zowel traditionele als nieuwe recepten

“Met mijn nieuw boek neem ik de lezer mee naar de keuken bij mij thuis en maak ik rijke en mooie gerechten vol warme smaken, geuren en kleuren”, vertelde Fatima, “Het is een boek geworden met de traditionele gerechten, die ik van mijn moeder en grootmoeder leerde,  en andere gerechten die ik dankzij vrienden en vriendinnen leerde kennen.”

“Dit kookboek bevat meer dan alleen maar ‘typische Marokaanse bereidingen’. ‘De Keuken van Fatima’ bevat een verzameling van recepten die bij mij thuis op tafel komen wanneer ik kook voor mijn gezin, familie en vrienden.”

 

‘De Keuken van Fatima’ is ingedeeld in vijf grote hoofdstukken

Naast de basisrecepten zoals Couscous, Arabische pesto en gespikkelde rijst vinden we groenten en vegetarische bereidingen terug. Hier vind je de recepten van o.a. gevulde wijnbladeren of kruidige kaasbolletjes in olijfolie terug. 

Verder vinden we vlees- en gevogelte recepten terug in het nieuwste kookboek van Fatima. Tajine van kreeft en gevulde mosselen zijn enkele recepten uit het hoofdstuk Vis, schaal- en schelpdieren. Afsluiten doen we met het hoofdstuk Zoet, desserts en koffie. Wat denk je van een Arabische cheesecake of een kruidige caffé latte als afsluiter?


Het tweede kookboek van fatima is opnieuw een prachtig boek geworden met meer dan 60 recepten. Bij elk recept vinden we steeds de ingrediënten voor vier personen terug, een duidelijke breidingswijze en een tip van fatima terug.

De prachtige foto’s zijn van de bekende fotograaf Heikki Verdurme.

Fatima Marzouki kreeg het traditioneel Marokkaans koken met de paplepel ingegoten en baat in Antwerpen twee restaurants uit: El Warda en Bizanaat. Onlangs richtte ze ook haar eigen kookatelier op. Samen met topchef Wout Bru presenteerde ze het kookprogramma Junior MasterChef bij vtm.

 

De keuken van Fatima - ISBN: 9789401419000 - Gebonden - 174 blz. - Prijs: € 24,99 - Uitgeverij: Lannoo


'De Keuken van Fatima' - De foto's: