‘De kolibrie’: het beklijvende thrillerdebuut van Kati Hiekkapelto


De Finse Queen of Crime zet een heldin neer die je meteen in je hart sluit

 

Twee moorden, twee amuletten, één dader - hoe kiest de moordenaar zijn slachtoffers uit en wie is de volgende die sterft?

 

Anna Fekete, die als kind tijdens de oorlog in Joegoslavië naar Finland is gevlucht, is net begonnen met haar werk als politierechercheur in een Noord-Finse stad als ze midden in een opzienbarend moordonderzoek terechtkomt. De situatie wordt er niet makkelijker op wanneer haar partner Esko openlijk zijn racistische opvattingen rondspuit. Verder is er nog het Koerdische meisje Bihar dat kopzorgen veroorzaakt.

 

Uit angst voor eerwraak neemt zij contact op met de politie, maar tijdens de verhoren slikt ze haar woorden weer in. Als Anna haar nu de rug toekeert en Bihar iets overkomt, zou ze het zichzelf nooit kunnen vergeven.

 

Kati Hiekkapelto (1970) is afkomstig uit Oulo, een stad in het noordwesten van Finland. Ze is opgeleid tot remedial teacher en heeft lesgegeven aan immigranten. Ze woont samen met haar man, drie kinderen en een grote dierenschaar op een oude boerderij in Hailuoto. Als ze niet schrijft, treedt ze op met jaar punkband Parrakas nainen (Vrouw met baard).

 

ISBN 9789022332290 | 352 blz. | €21,99 | Paperback - Uitgegeven door Manteau