DVD in de kijker: De noodkreet in de fles - Hans Petter Moland


‘De noodkreet in een fles’ (originele titel: Flaskepost fra P) is een Deens-Duits-Zweeds-Noorse film, gebaseerd op de gelijknamige misdaadroman van de Deense schrijver Jussi Adler-Olsen. De film is de derde verfilming van de boekenreeks over twee detectives op de afdeling Q.

 

Op de afdeling Q krijgt detective Carl Mørck een vergeten fles uit Schotland in handen waarin een briefje met een hulpkreet zit, geschreven met bloed. De boodschap is nauwelijks te lezen en is zo’n acht jaar geleden verstuurd.

 

De speurders ontdekken dat de fles verband houdt met enkele verdwijningen van broers en zussen, waarvan de ouders de kinderen nooit als vermist hebben opgegeven. De detectives van afdeling Q proberen uit te zoeken wie achter deze mysterieuze verdwijningen zit….

‘De noodkreet in een fles’ is een uitstekende en boeiende film, een thriller met een spannende achtervolging en een bloedstollende ontknoping.

Na 'De vrouw in de kooi' (The Keeper of Lost Causes) en 'De fazantenmoordenaars' (The Absent One) is ook deze thriller een schot in de roos!

 

‘De noodkreet in een fles’ is een film van Hans Petter Moland met in de hoofdrollen Nikolaj Lie Kaas (Follow the Money, The Killing, Adam's Apples) en Fares Fares (Zero Dark Thirty, Safe House).

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 5407003480481

Regisseur: Hans Petter Moland

Acteurs: Johanne Louise Schmidt, Fares Fares, Pål Sverre Hagen, Amanda Collin, Nikolaj Lie Kaas, Jakob Ulrik Lohmann

 

Duur: 112minuten

Taal: Deens

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9 - 2:39.1

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

 

‘ De noodkreet in een fles ’ is uitgebracht door Lumière en is verkrijgbaar op dvd