DVD recensie: Automata - Gabe Ibáñez


De film ‘Automata’ van regisseur Gabe Ibáñez speelt zich af in de zeer nabije toekomst,  het jaar 2044.

 

De aarde is veranderd in een onbewoonbare radioactieve woestijn door zonnestormen. Zo wat 98 % van de wereldbevolking is uitgeroeid en er leven nog amper een kleine 21 miljoen mensen op onze aarde.

 

De steden zijn ommuurd en zijn voorzien van een modern systeem om de inwonende te beschermen tegen radioactieve regen en stormen.

De overlevenden bouwen aan hun toekomst, daarbij geholpen door miljoenen robots, gefabriceerd door het bedrijf ROC (Robotics Corporation). De robots zijn zodanig geprogrammeerd dat ze geen mensen kwaad doen en dat ze zichzelf of andere robots niet mogen repareren.

 

Jacq Vaucan (Antonio Banderas) werkt als verzekeringsinspecteur bij ROC. Hij onderzoekt bepaalde gevallen met rebellerende en haperende robots onderzoekt en gaat na of er geen fraude wordt gepleegd. Alles gaat goed met de robots tot politieagent Sean Waalace (Dylan McDermott) een robot aan flarden schiet omdat deze laatste aanpassingen deed aan zichzelf.

De verzekeringsfirma ROC vraagt aan Jacq om een onderzoek te starten, want zichzelf reparerende robots kan de firma missen als kiespijn.Vaucan merkt op dat er steeds meer en meer robots rondlopen die illegaal zijn aangepast.

 

Jacq Vaucan komt tot ontdekking dat er iemand de robots opnieuw programmeert. Het is aan de verzekeringsagent om uit te zoeken waarom de robots aangepast worden, hij stuit daarbij op een schokkende ontdekking die gevolgen zullen hebben voor de toekomst van de mensheid…

‘Automata’ is een goede science-fiction/actiefilm met Antonio Banderas in de hoofdrol. Naast Banderas bestaat de cast verder uit o.a. Birgitte Hjort Sørensen, Dylan McDermott en Robert Forster.

 

Liefhebbers van films zoals ‘Minority Report’ en ‘Blade Runner’ zullen zeker deze film weten te bekoren. Spanning, actie en drama verzekerd in deze film van de Spaanse regisseur Gabe Ibáñez.

Een wereld vol robots lijkt ver weg, maar zou onze planeet er in 2044 uitzien zoals de makers van deze film de aarde voorstellen?

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 8715664118153

Regisseur: Gabe Ibáñez

Acteurs:

Antonio Banderas , Dylan McDermott, Birgitte Hjort Sørensen , Tim McInnerny, Melanie Griffith, Robert Forster

Duur: 106 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 2.35:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘Automata’ is uitgebracht door DFW en is verkrijgbaar op dvd en blu-ray