DVD recensie: Before I Go To Sleep - Rowan Joffé


Het verhaal begint wanneer de 40-jarige Christine Lucas (Nicole Kidman) ‘s morgens wakker wordt in een vreemd bed met naast haar een vreemde man.

 

Die man is Ben (Colin Firth), hij vertelt haar hij haar man is en dat ze 20 jaar geleden een ongeluk heeft gehad waarbij ze zwaar aan haar hoofd verwond is geraakt en dat ze sindsdien aan geheugenverlies lijdt. Zo wordt elke nacht haar geheugen gewist en weet Christine elke morgen niets meer van wat de dag voordien is gebeurd. Aan de muur hangen vele foto’s die het bewijs zijn dat zij en Ben werkelijk getrouwd zijn.

Wanneer Ben het huis uit is krijgt Christine telefoon van een zekere dokter dokter Nash (Mark Strong). Dokter Nash belt haar elke dag op, maar door haar geheugenverlies weet Christine niet wie hij is.

Dokter Nash probeert haar met therapie te helpen en heeft voor Christine een hulpmiddel waardoor beetje bij beetje vage herinneringen terugkomen voor haar. Ze merkt op dat het verhaal wat Ben vertelt, niet de waarheid is.

 

Is Ben wel haar echtgenoot? Welk duister geheim houdt hij voor haar verborgen? En is dokter Nash wel te vertrouwen?

De thriller 'Before I Go to Sleep', gebaseerd op de wereldwijde bestseller van S. J. Watson en is geregisseerd door Rowan Joffé, de zoon van Roland Joffé (The Killing Fields, The Mission).

 

‘Before I Go To Sleep’ is een uitstekende film met een ijzersterk verhaal en topacteurs. Zo speelt Nicole Kidman uitstekend de rol van Christine en schittert Colin Firth als Ben Lucas.

 

Het verhaal is goed opgebouwd en stapje voor stapje komt de waarheid aan het licht. Wie van een spannende psychologische triller houdt, kunnen we ten zeerste deze film aanraden. ‘Before I Go To Sleep’ is vanaf 26 februari verkrijgbaar op dvd en blu-ray.


Technische gegevens dvd:

 

EAN: 8715664117668

Regisseur: Rowan Joffe

Acteurs: Nicole Kidman, Colin Firth, Mark Strong,Ben Crompton, Anne-Marie Duff, Adam Levy

Duur: 92 minuten

Taal: Turks

Ondertiteling: Nederlands en Frans

Beeldformaat: 16:9 - 2.35:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘Before I go to Sleep’ is uitgebracht door DFW en is verkrijgbaar op dvd en blu-ray