DVD recensie: Beyond the Reach - Jean-Baptiste Léonetti


‘Beyond the Reach’ is een thriller van regisseur Jean-Baptiste Léonetti met Michael Douglas en Jeremy Irvine in de hoofdrollen.

De film bevat naast een knap en zenuwslopend verhaal ook prachtige beelden genomen in de Mojavewoestijn in de Verenigde Staten.


Michael Douglas speelt op voortreffelijke wijze de rol van de arrogante Madec. Wie op zoek is naar een spannende thriller, kunnen we zeker ‘Beyond the Reach’ aanraden!


Deze steengoede thriller is nu verkrijgbaar op blu-ray en dvd.

Het verhaal

Ben (Jeremy Irvine) is een woestijngids en is gekend als de beste spoorzoeker, zo verdient hij zijn brood als gids in de Mojavewoestijn. De schatrijke zakenman Madec (Michael Douglas) wil op dikhoornschapen jagen en huurt Ben in als gids. Marec betaalt Ben rijkelijk voor deze opdracht.


Samen vertrekken ze met zijn exclusieve wagen van maar liefst 500.000 dollar op jacht. Madec heeft een Steyr Scout 308 wapen, een satelliettelefoon, zijn luxewagen is voorzien van o.a. een espressomachine en een magnetronoven. Een vergunning voor het jagen op dikhoornschapen heeft de zakenman niet, maar dat regelt hij met wat extra geld uit te geven. Kortom Madec is steenrijk, hij denkt dat hij alles op de wereld kan kopen en gedraagt zich bovendien als een arrogante kwal.

Tijdens de jachtpartij gaat al snel mis wanneer Madec per ongeluk Charlie, een lokale woestijn bewoner, dood schiet. Madec wil de schuld niet op zich nemen en probeert Ben om te kopen om het ongeval in de doofpot te steken.


Ben wil het hier niet bij laten en de sluwe Madec zorgt ervoor dat Ben uiteindelijk medeverantwoordelijk wordt en stuurt deze laatste zonder kleding, water of eten door de brandende, hete woestijn. Het wordt en waar kat-en-muisspel waarbij de jonge woestijngids tracht te ontsnappen uit de handen van deze meedogenloze zakenman..

Technische gegevens DVD:


EAN: 8713045245443


Regisseur: Jean-Baptiste Léonetti

Cast.Martin Palmer, Jeremy Irvine, Ronny Cox, Hanna Mangan Lawrence, Patricia Bethune, Michael Douglas


Genre: Thriller / Actie

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Duur: 88 minuten

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdindicatie: Vanaf 12 jaar


‘Beyond the Reach’ is door eOne uitgebracht op dvd en blu-ray.