DVD recensie: Café Derby - Lenny van Wesemael


Het is 1985. Georges (Wim Opbrouck) is een geboren marktkramer. Wanneer hij hoort dat de paus naar België zal komen hoopt hij daar geld aan te verdienen. Paus Johannes Paulus II zal tijdens zijn bezoek aan België op het voormalige vliegveld van Sint-Denijs-Westrem een openluchtmis geven.

 

Georges grijpt zijn kans wanneer hij verneemt dat Café Derby te huur staat naast het terrein waar er tienduizenden gelovigen verwacht worden om er de openluchtmis bij te wonen.

Tegen de zin van zijn vrouw Renée (Monic Hendrickx) en zijn vijf kinderen verhuist hij om het café te openen waarmee hij hoopt op korte tijd een fortuin te verdienen.

 

Georges ziet het groots, zéér groots in want hij verkoopt alles, aan iedereen...

‘Café Derby’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de bijzondere familie van regisseur Lenny van Wesemael. Haar eerste langspeelfilm is een uniek eerbetoon aan haar vader geworden.

 

‘Café Derby’ is een emotionele en karaktervolle film met een meeslepend verhaal over een historische gebeurtenis, gebracht met originele achiefbeelden. Een film met topacteurs zoals Wim Opbrouck, maar ook zeker vermeldingswaardig het debuut van de 14-jarige Chloë Daxhelet, als Sara, de jongste telg van het gezin.

De film ademt Vlaanderen in de jaren 80 uit: het bloemetjesbehang, de Rijkswacht, de muziek,..nostalgie toef met ‘Café Derby’. Deze familiefilm over een waargebeurd verhaal is nu verkrijgbaar op dvd.

 

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 5425019009557

Regisseur: Lenny Van Wesemael

Acteurs: Wim Opbrouck, Monic Hendrickx, Chloë Daxhelet, Ben Segers, Geert Van Rampelberg, Mark Van Eeghem, e.a.

 

Duur: 101 minuten

Taal: Nederlands

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Extra:SHORT FILM ‘DANCING WITH TRAVOLTA’ - MAKING OF

Leeftijdsindicatie: Alle leeftijden

 

‘Café Derby’ is uitgebracht door Lumière en is verkrijgbaar op dvd.