DVD recensie: Dark Places - Gilles Paquet-Brenner


Kansas, Verenigde Staten 1985. De 8-jarige Libby Day is getuige van de moord op haar moeder en twee zussen. Ze is helemaal overstuur en wijst haar broer Ben aan als dader. Zonder dat de politie echt duidelijke redenen heeft moet de 16-jarige Ben de gevangenis in.

 

20 jaar later zit hij nog steeds achter de tralies. Zijn zus Libby leeft al die tijd van donaties en de opbrengst van haar boek. Maar omdat ze krap bij kas zit, neemt ze het aanbod van de ‘Kill Club’, een bende rare mensen die als hobby hebben het oplossen van moorden. Ze krijgt 500 dollar om een avondje te komen praten over wat er gebeurd is die bewuste dag.

Bij het het reconstrueren van die verschrikkelijke moorden vallen de puzzelstukjes ineen en begint Libby te twijfelen of haar broer wel écht de moordenaar van dit familiedrama is. Heeft ze haar broer terecht als de dader beschuldigd? En als hij het niet was, wie is dan de moordenaar van haar moeder en twee zussen?

‘Dark Places’ is een spannende thriller van regisseur Gilles Paquet-Brenner. ‘Dark Places’ is na Gone Girl de tweede verfilming van een spannende bestseller van de Amerikaanse schrijfster Gillian Flynn.

 

De film bevat een goed verhaal en is spannend van begin tot einde. Via flashback komen we te weten wat er de dag van de moorden in 1985 gebeurde ten huize van de familie Day.  Charlize Theron speelt met veel overtuiging haar rol als Libby Day. Eerst komt ze over als een echte bitch, maar hoe meer je ze leert kennen, hoe beter je haar begrijpt.

 

Naast Theron schitteren o.a. Nicholas Hoult (Lyle Wirth), Chirstina Hendricks (Patty Day), Corey Stoll (Volwassen Ben Day) en Tye Sheridan (Jonge Ben Day) in deze thriller.

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 8715664117460

Regisseur: Gilles Paquet-Brenner

Acteurs: Charlize Theron, Nicholas Hoult, Chloë Grace Moretz, Sterling Jerins, Christina Hendricks, Corey Stoll

 

Duur: 108 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9 - 2.35:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘Dark Places’ is uitgebracht door DFW en is verkrijgbaar op dvd en blu-ray