DVD recensie: Des Nouvelles de la planète Mars -  Dominik Moll


De Frans-Belgische film ‘Des Nouvelles de la planète Mars’ van Dominik Moll is vanaf heden verkrijgbaar op dvd.

 

Het verhaal gaat over Philippe Mars (François Damiens), een gescheiden vader die het zichzelf niet gemakkelijk maakt. Hij wil voor iedereen goed doen: hij wil een goede vader en ex-echtgenoot zijn, op het werk wil hij een hulpvaardige collega zijn en ook voor zijn broer staat hij altijd klaar.

 

Maar zijn leven is een en al chaos. Mede door zijn kinderen, zijn zoon is een fanatieke vegetariër, zijn dochter is dan weer erg ambitieus, maar ook zijn ex-vrouw, zijn buurman, zijn ouders, zijn baas en zelfs de kat maken hem het leven zo erg dat hij voortdurend gestresseerd rondloopt.

Wanneer dan nog zijn ex-collega Jerom (Vincent Macaigne) langskomt met Chloé (Veerle Baetens), een jonge vrouw die net ontslagen is uit het ziekenhuis, wordt het allemaal te veel voor de arme Philippe…

‘Des Nouvelles de la planète Mars’  is een humoristische film van de betere soort. Vooral François Damiens en Vincent Macaigne schitteren in deze komedie van de bovenste plank. En niet te vergeten ‘onze’ Veerle Baetens die perfect de rol van Chloé vertolkt.

 

Deze film is uitgebracht door Lumière in de reeks Cinema Selection, een reeks met uitsluitend pareltjes van films!

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 5407003480337

Regisseur: Dominik Moll

Acteurs: Veerle Baetens, François Damiens, Michel Aumont, Léa Drucker, Philippe Laudenbach,Vincent Macaigne, Catherine Samie, Eric Bougnon, Olivia Cote, Gaspard Meier, Olivier Galzi, Jeanne Guittet, Olivier Faliez, Julien Sibre, Tom Rivoire.

 

Duur: 91 minuten

Taal: Frans

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘Des Nouvelles de la planète Mars’ is uitgebracht door Lumière en is verkrijgbaar op dvd