DVD recensie: Elle l'adore - Jeanne Herry 


Muriel (Sandrine Kiberlain) is een schoonheidsspecialiste en moeder van twee tieners. Ze is al jaren een grote fan van de charmezanger Vincent Lacroix (Laurent Lafitte). Muriel mist bijna geen enkel optreden van hem, ze stuurt Vincent stapels fanmail en haar appartement staat vol met souvenirs van de populaire zanger.


Ook leeft ze graag in een fantasiewereld. Muriel verzint graag leuke verhalen die vaak door haar collega’s en vrienden worden weggelachen. Haar leven verandert plots wanneer op een nacht Lacroix voor haar deur staat. De charmezanger heeft die avond ruzie gemaakt met zijn vriendin en in de koffer van zijn auto bevindt zich het lichaam van zijn overleden vriendin.

Vincent vraagt aan Muriel om hem te helpen. Vincent vertelt niet wat er gebeurd is, hij vraagt alleen aan Muriel om met haar auto naar de Frans-Zwitserse grens rijden om langs te gaan bij zijn zus. Wanneer ze dat doet zal ze voor eeuwig een plaatsje verdienen in het hart van de superster.


Uiteraard aanvaardt Muriel de opdracht en alles verloopt volgens plan tot ze aan de grens komt. Daar wordt elke auto aan een strenge grenscontrole onderworpen en Muriel slaat in paniek. Ze opent de koffer en vindt tot haar grote verbazing een lijk…

‘Elle l’adore’ is de eerste film van regisseur Jeanne Herry, de dochter van de Franse zanger Julien Clerc en actrice Miou Miou.


Voor haar debuutfilm kom de regisseur rekenen op de actrice Sandrine Kiberlain, die samen met Laurent Lafitte schittert in deze film.


‘Elle l’adore’ is een satirische misdaadkomedie met onverwachte en absurde plotwendingen over hoe verliefdheid leidt tot blinde obsessie. Sandrine Kiberlain kruipt op verbluffende wijze in de huid van haar personage, een goedgelovige fan die alles gelooft wat haar idool zegt en doet wat hij haar vraagt.


De film werd genomineerd voor twee Césars, een voor beste debuut en een voor beste actrice. ‘Elle l’adore’ is een zeer goede en aangename film die we zeker kunnen aanbevelen. De film is uitgebracht door Lumière en is verkrijgbaar op dvd.

Technische gegevens DVD:


Regisseur: Jeanne Herry

Acteurs: Sandrine Kiberlain, Olivia Côte,Nicolas Bridet, Sébastien Knafo, Laurent Lafitte, Pascal Demolon


EAN: 5425019008840

Taal: Frans met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 105 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Extra's: Bloopers

Leeftijdsindicatie: vanaf 9 jaar


'Elle l’adore’' is uitgebracht op DVD door Lumière.