DVD recensie: Mia Madre - Nanni Moretti


‘Mia madre’ is een Italiaanse-Franse film geregisseerd door Nanni Moretti,

 

De film vertelt het verhaal van Margherita (Margherita Buy), een regisseuse die het niet onder de markt heeft. Haar moeder is in het ziekenhuis opgenomen, ze zit middenin de opnames van haar nieuwe film en er is nog Barry Huggins (John Turturro), de pretentieuze Amerikaanse acteur die steeds de aandacht opeist.

 

Het wordt Margherita, die gescheiden met haar puberende dochter leeft, allemaal teveel. Zeker wanneer haar broer Giovanni ( Nanni Moretti zelf) haar vertelt dat moeder niet lang meer te leven heeft.

Het is voor Margherita zo aangrijpend dat ze haar moeder mee naar huis neemt om daar haar laatste dagen door te kunnen brengen. Het afscheid van haar moeder wordt een verdrietige maar ook een waardevolle periode in haar leven…

 

‘Mia madre’ is gebaseerd op het leven van regisseur Nanni Moretti. Tijdens het monteren van zijn vorige film ‘Habemus papam’ in 2011 overleed zijn moeder.

‘Mia Madre’ is een familiedrama over de dood en is aandoenlijk, toch zitten er humoristische momenten in. Een film die je doet stilstaan en nadenken.

 

Margherita Buy speelt op schitterende wijze haar rol als

Margherita en regisseur Nanni Moretti kon met zijn deels autobiografische film op het Filmfestival van Cannes in 2015 op heel wat positieve kritiek rekenen. Moretti won in Cannes de Oecumenische Jury Prijs, een belangrijke nevenprijs.

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 5051083104623

Regisseur: Nanni Moretti

Acteurs: John Turturro, Nanni Moretti, Margherita Buy, Giulia Lazzarini

Duur: 107 minuten

Taal: Italiaans

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 1.85:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 9 jaar

 

‘Mia Madre’ is uitgebracht door TWINPICS en is verkrijgbaar op dvd