DVD Recensie: Odd Thomas - Stephen Sommers


Odd Thomas (Anton Yelchin) woont in het Amerikaanse woestijdorpje Pico Mundo. Hij werkt er als kok in een plaatselijk restaurantje en lijkt op het eerste gezicht een normale jongen.

 

Maar Odd heeft net als zijn moeder een speciale gave. De jongeman kan met doden communiceren en heeft op die manier al veel moordzaken weten oplossen.

 

Zijn vriendin Stormy Llewellyn (Addison Timlin) en sheriff Wyatt (Willem Dafoe) zijn de enigen die iets afweten van zijn bijzondere gave.

Het wordt voor Odd zeer mysterieus wanneer Fungus Bob (Shuler Hensley) in het restaurant binnen komt. Rond Fungus hangen er allerlei ‘Bodachs’, vreemde, griezelige wezens die rond mensen zweven. Odd is de enige die de Bodachs kan zien, maar zoveel heeft hij er nog nooit gezien. Odd Thomas probeert uit te zoeken wie die vreemde Fungus Bob is..

 

‘Odd Thomas’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van bestsellerauteur Dean Koontz. De film is geregisseerd door Stephen Sommers, Amerikaanse regisseur van  o.a. The Mummy, The Mummy Returns en Van Helsing.

‘Odd Thomas’ is een spannende thriller met een goed verhaal. De film heeft alles: spanning, actie, humor en knappe special effects.

 

Regisseur Stephen Sommers kon voor deze film rekenen op een sterke cast met een uitstekende Anton Yelchin, die we nog kennen uit o.a. ‘Fright Night’ en ‘Star Trek: The Future Begins’, in de hoofdrol.

 

Technische gegevens DVD:

 

Regie: Stephen Sommers

Acteurs: Anton Yelchin, Willem Dafoe, Addison Timlin,Patton Oswalt, 50 Cent, Gugu Mbatha-Raw

 

EAN: 8713045229313

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 100 minuten

Schermformaat: 12.35:1

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

 

‘Odd Thomas’ wordt door eOne uitgebracht op Blu-ray en DVD.