DVD recensie: The Wave - Roar Uthaug


In het fjordendorpje Geiranger, in het noorden van Noorwegen, is er de berg Akerneset die al een tijd lang in het oog wordt gehouden door de lokale wetenschappers. De wetenschappers vermoeden dat de berg ooit zal instorten en dat dit voorval een tsunami van 80 meter hoog zal veroorzaken die het plaatsje Geiranger na 10 minuten zal wegvegen.  

 

Eén van de wetenschappers is Kristian, die geobsedeerd is door de berg. Hij is er zeker van dat er zich binnen afzienbare tijd een grote ramp zal voordoen in Geiranger, maar wordt door zijn collega’s niet au sérieux genomen.

Door zijn obsessie staat ook zijn huwelijk onder druk. Om hun relatie te redden gaat Kristian, samen met zijn vrouw Idun en de kinderen Sondre en Julia, verhuizen naar de grote stad.

 

Net op het moment dat de familie wil vertrekken slaan de seismologische meters in het rood…

De Noorse rampenfilm ‘The Wave’ van Roar Uthaug is gemaakt met een zeer beperkt budget maar het resultaat is gewoonweg knap. Je wordt als kijker meegenomen in het verhaal, dat van begin tot einde boeiend en onderhoudend is. Mooie beelden, goede acteurs en een sterk verhaal, dat is ‘The Wave’!

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 8719372002520

Regisseur: Roar Uthaug

Acteurs: Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp,Thomas Bo Larsen

 

Duur: 101 minuten

Taal: Noors

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 2.35:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘The Wave’ is uitgebracht door DFW en is verkrijgbaar op dvd