DVD recensie: Vie Sauvage - Cédric Kahn


‘Vie Sauvage’ vertelt het verhaal van Philippe ‘Paco’ Fournier (Mathieu Kassovitz) en zijn vriendin Nora (Céline Sallette) die hun kinderen opvoeden in de natuur.

Want volgens hen zijn kinderen in de vrije natuur vrij van regels en wetten en kunnen ze zo zorgeloos opgroeien.


Maar er komt een einde aan dit bestaan wanneer Nora beslist om terug te keren naar de maatschappij. Zij heeft genoeg van de excentrieke levensstijl van Paco en vlucht samen met haar drie kinderen naar haar ouders.

Maar Paco weet zijn twee zoontjes Tsali (David Gastou) en Okyesa (Sofiane Neveu) te ‘ontvoeren’ en slaat op de vlucht. Van een echte ontvoering kan men niet spreken want beide kinderen willen liever bij hun vader blijven.


Paco trekt naar een commune en voedt zijn twee kinderen op in de natuur. Zo blijft Paco en zijn kinderen maar liefst 11 jaar uit de handen van de politie en de Franse justitie…

‘Vie Sauvage’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Xavier Fortin, een zaak die heel Frankrijk in de ban hield.


Het verhaal van ‘Vie Sauvage’ wordt vanuit het standpunt van de vader vertelt, wat niet altijd wil zeggen dat je als kijker partij kiest voor Paco. De film laat zien hoe de kinderen gedurende de jaren veranderen en je ziet hun idee over hun vader zo veranderen van een held naar een mislukkeling.

‘Vie Sauvage’ is een film over opvoeding, vrijheid, relatieproblemen, het nomadenleven en de kritiek op de consumptiemaatschappij .


Het is een uitstekende film die aanzet tot nadenken. 'Vie sauvage' is een pareltje van regisseur Cédric Kahn, een film die tevens geproduceerd werd door de gebroeders Dardenne.


De film is een pakkend drama met een fantastische Mathieu Kassovitz in de rol van Paco. 'Vie sauvage' is op dvd uitgebracht in de reeks Lumière Cinema selection.


Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Cédric Kahn

Acteurs:Sofiane Neveu, David Gastou, Romain Depret, Céline Sallette, Mathieu Kassovitz, Jules Ritmanic

 

EAN: 5425019008901

Taal: Frans met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 102 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Bonus: interview cast & crew

Leeftijdsindicatie: vanaf 6 jaar