DVD: The Diabolical - Alistair Legrand


Het verhaal

The Diabolical opent met alleenstaande moeder, Madison (Ali Carter uit Legends, onsterfelijk sinds haar rol als de supersterke Niki Sanders in Heroes), die op haar computer probeert uit te zoeken hoe ze een faillissement kan aanvragen.

 

Net op dat moment beginnen de wetten van de fysica het te begeven en krijgt Madison bezoek van een vreemde entiteit, die eruit ziet alsof de huid van zijn lichaam pelt. Het wordt echter al snel duidelijk dat Madison al vertrouwd is met het fenomeen: ze deinst achteruit, blijft herhalen dat het allemaal niet echt is… en even later is het wezen verdwenen.

 

Ook Madisons twee kinderen, Jacob (Max Rose) en zijn jonger zusje, Haley (Chloe Perrin uit Reckless en Jurassic World), weten dat er vreemde dingen gebeuren in het huis, maar Haley lijkt daar beter mee om te gaan dan Jacob. Hij werkt zich voortdurend in de nesten op school, waar hij opkomt voor zijn zus, maar beschouwd wordt als een agressief jongetje dat hulp nodig heeft.

Die hulp komt echter uit een andere hoek dan de leraren denken. Madison gaat op zoek naar iemand die haar onrustwekkende ervaringen kan verklaren en laat een team paranormale onderzoekers aanrukken, maar dat neemt bijna onmiddellijk zelf de benen. Ook de kerk blijkt haar niet te kunnen of willen helpen en dus vertrouwt ze haar vriendje, wetenschapper Nikolai (Arjun Gupta, ook al goed in How to Get Away with Murder en Nurse Jackie) maar toe wat er zich in het huis allemaal plaatsvindt. Hij besluit haar te helpen, maar draagt zelf een aantal geheimen met zich mee.

 

Ondertussen krijgt Madison bezoek van een zonderlinge makelaar, die wel heel erg zijn best doet om haar te overtuigen haar woonst te verkopen…

De film

The Diabolical heeft een titel die klinkt als een horrorfilm, maar eigenlijk gaat het om een film die verschillende genres met elkaar mengt om tot een erg origineel verhaal op de proppen te komen dat het ‘spookhuisthema’ ver overstijgt. Scenaristen Luke Harvis en Alistair Legrand (die ook regisseerde) bedachten voor hun eerste langspeler een intrigerende premisse die stevig steunt op (pseudo)wetenschappelijk onderzoek.

 

Verder is het een blij weerzien met Ali Carter, die in Heroes de rol van een dame met meervoudige persoonlijkheden zo overtuigend wist te vertolken dat ze vier jaar lang een van de steunpillaren was van die serie. Ook in Legends wist Carter al te imponeren, een kunstje dat ze samen met de jonge acteurs in The Diabolical nog eens moeiteloos herhaalt.


Technische fiche

Speelduur: 83 minuten

Taal: Engels en Duits

Ondertiteling: Nederlands en Duits

Beeldformaat: 16:9/2,40:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Distributie: Splendid Film

 

Regie: Alistair Legrand

Scenario: Luke Harvis, Alistair Legrand

Productie: Ross M. Dinerstein

Muziek: Ian Hultquist

Cinematografie: John Frost

Montage: Blair Miller

 

 

Artistieke fiche

Ali Larter: Madison

Max Rose: Jacob

Chloe Perrin: Haley

Arjun Gupta: Nikolai