Filmrecensie: Stip & Vlek Doen Weer Gek


Vanaf 23 april komt de kleuterfilm ‘Stip & Vlek Doen Weer Gek’ in de Vlaamse bioscopen. Dit is de tweede compilatiefilm over het vrolijke duo Stip en Vlek van de Zweedse regisseur Uzi Geffenblad.

 

De film bevat zes korte verhalen van elk ongeveer 7 minuten, ideaal voor kleuters. Leuke verhaaltjes met een aanstekelijk muziekje maken van ‘Stip & Vlek Doen Weer Gek’ een amusante film voor de kleinste bioscoopbezoekers.

 

Die kunnen genieten van de afleveringen De Bollenbakkers, Ondersteboven, Waterpokken, Sprookjesschoenen, Spoorzoekers en Disco.

 

Zo hebben Stip en Vlek in ‘De Bollenbakkers’ allebei honger en is er niks in huis. Ze besluiten om zelf iets te bakken. Met gist, melk, olie, zout en veel bloem maken ze lekkere broodjes..

 

In ‘Ondersteboven’ gaan onze twee vrienden naar het circus. Ze genieten er van de clowns en de acrobaten. Na de vertoning proberen Stip en Vlek wat de acrobaten deden, maar dat lukt niet echt voor de twee…

 

In de aflevering ‘Disco’ is het bijna Nieuwjaar. Stip en vlek willen een echt discofeest geven en nodigen al hun vrienden uit. Ze bakken een discotaart en versieren het huis.

 

Stip en Vlek zien er perfect uit op het feest. Om acht uur komen de gasten aan en kan het feest beginnen. Maar hoe komt het toch dat Stip en Vlek niet goed horen en dat de buren komen klagen over de te luide muziek?

Met ‘Stip & Vlek Doen Weer Gek’ is er opnieuw kijkplezier verzekerd voor de kleinsten. Een leuke animatiefilm die te zien is vanaf 23 april in de bioscoop.

 

Stip is gestipt en Vlek is gevlekt, precies zoals het hoort!

 

Kleuterfilm van Uzi Geffenblad

Zweden. 2012.45'

Nederlands gesproken

 

Meer info vindt u HIER