Filmrecensie: Waar is Knoester? - Arild Østin Ommundsen


‘Waar is Knoester?’ is de derde en laatste vrolijke familiefilm met Junior en zijn beste vriend Knoester in de hoofdrollen.


Junior verhuist met zijn familie naar de stad en is daar helemaal niet zo blij mee. Hij heeft moeite met nieuwe vriendjes maken, de stadskinderen willen hem niet en doen vervelig tegenover hem.

 

De beste vriend van Junior is Knoester. Een stuk hout, een tak, een wortel voor iedereen, behalve voor Junior. Voor hem is Knoester niet zomaar een stuk hout maar een levende vriend.

 

Maar dan raakt Knoester zoek, Junior is radeloos en zoekt werkelijk overal. Niemand weet waar Knoester gebleven is, tot grote wanhoop van de ontroostbare jongeman.

 

Tijdens de zoektocht vindt Junior een baby bij de kerk. Hij neemt de baby mee naar huis, tot grote verbazing van zijn ouders. Van wie is de baby en wie laat er nu zijn kind achter?

 

Zal Junior zijn vriend Knoester terug vinden en van wie is de gevonden baby? Twee vragen waar Junior mee worstelt. Zal dit avontuurlijk verhaal uiteindelijk een happy end kennen?

 

‘Waar is Knoester?’ is een speelfilm voor kinderen vanaf 5 jaar. De film is een nostalgische ode aan de ongedwongen, kinderlijke fantasie in vintage jaren ’60 stijl. Het doet ons direct terug denken aan de Pipi Langkous-films, die ook in deze stijl zijn opgenomen.

 

Deze avontuurlijke familiefilm over vriendschap en nieuw geluk wordt verdeeld door Jekino.

Meer info over deze film vindt u HIER

 

Noorse speelfilm van Arild Østin Ommundsen

Productiejaar: 2011.

Speelduur: 72 minuten

Nederlands gesproken

Aanbevolen leeftijd: vanaf 5 jaar

 

Gebaseerd op boeken van Anne-Cath Vestly

 

Met o.a. Adrian Grønnevik Smith, Petrus Andreas Christensen, Pernille Sørensen, Jan Gunnar Røise