Filmtip: Maleficent in Siniscoop in Sint-Niklaas


'Maleficent' is een Amerikaanse Avonturen-fantasyfilm, geregisseerd door Robert Stromberg. De film is een live-action remake van de Walt Disney animatiefilm Doornroosje uit 1959. In deze film wordt het sprookje verteld vanuit het oogpunt van de heks Malafide, vertolkt door Angelina Jolie.

 

Malafide is een prachtige jonge vrouw met een oprecht hart, die een idyllische jeugd heeft in een vreedzaam en bosrijk koninkrijk, tot op een dag een leger binnenvalt en de harmonie van het land in gevaar brengt.

 

Malafide wordt de vurigste beschermer van het land, maar wanneer ze uiteindelijk meedogenloos wordt verraden begint haar oprechte hart in steen te veranderen.

Malafide is uit op wraak en moet het in een heftige strijd opnemen tegen de opvolger van de binnenvallende koning, met als gevolg dat ze een vloek uitspreekt over zijn pasgeboren dochter Aurora.

 

Maar wanneer het meisje opgroeit, realiseert ze zich dat Aurora de sleutel is tot vrede in het koninkrijk, en misschien ook wel tot haar eigen ware geluk...

Regie: Robert Stromberg

Cast: Angelina Jolie, Juno Temple, Elle Fanning, Sharlto Copley, Brenton Thwaites, Peter Capaldi, Sam Riley

Genre: Actie, avontuur

Duur: 97 minuten

 

'Maleficent', elke dag in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijker:

Francien Bertram uit Sint Jansteen vond 'Maleficent' heel mooi.

 

"Een ontroerende en spannende film met unieke special effects. Angelina Jolie is fantastisch in haar rol als Maleficent."

 

"'Maleficent' is een film om te zien met de familie. Daarom geef ik de film 9 op 10."


Joren De Maesschalk uit Lochristi vond 'Maleficent' een prachtige film.

 

"Het was een prachtige, verrassende en vernieuwende film. Ik vond hét moment van de film de scène waarin het begrip van de ware liefde getoond werd."

 

"'Maleficent' is zeker een aanrader omdat het een echte mooie film is", zei Joren, die de film 9 op 10 geeft.


Aritcia De Coussemaeker uit Lint vond 'Maleficent' een fantastische film. 

 

"De film geeft een heel nieuw begrip aan het sprookje. Angelina Jolie vond ik de beste actrice uit de film", zei Atricia.

 

"Het gevecht met de oude koning was voor mij het moment van de film. 'Maleficent' is zeker het kijken waard. Ik geef deze film 9 op 10."


Ook Ghislaine Handiri vond 'Maleficent' super.

 

"Het is een adembenemende, ontroerende en magische film", aldus Ghislaine.

 

"Dé scène van de film was voor mij wanneer Maleficent Aurore kust. Ik zou deze film aan iedereen willen aanraden, het is echt een mooie film."


Nathalie De Rycke uit Sint Jansteen vond 'Maleficent' een mooie, spannende en indrukwekkende film.

 

"Het is echt een leuke film. Nu weten we waarom Maleficent slecht werd. Het mooiste moment uit de film was voor mij wanneer Maleficent beseft wat ze gedaan heeft en de vloek wil opheffen."

 

Nathalie geeft 'Maleficent' 9 op 10.


Albert De Clerc uit Kemzeke vond het een goede film.

 

"Een sprookjesachtige film waarin de liefde overwint.

 

Ik zou de film zeker iedereen willen aanraden, want er zit een les in: haat leidt naar meer haat. Laat liefde overheersen. Het mooiste moment was dan ook wanneer Maleficent haar fout inziet en vergiffenis vraagt."

 

"Voor mij was Angelina Jolie de beste actrice uit de film. Ik geef deze film graag 9 op 10."