Filmtip: The Hunger Games : Mockingjay Part 1 in Siniscoop


'The Hunger Games: Mockingjay - Part 1' is een Amerikaanse sciencefictionfilm van regisseur Francis Lauwrence.

De film is gebaseerd op het boek Spotgaai van Suzanne Collins. Het is de derde film van de Hongerspelentrilogie, de laatste film komt in 2015 uit.

 

Het verhaal

Het onmogelijke is gebeurd: Katniss Everdeen heeft de Hongerspelen twee keer overleefd. Er is echter geen enkele reden tot blijdschap. District 12 is volledig verwoest en Peeta is in handen van President Snow.

De rebellenleiders hebben Katniss uit de spelen gered omdat ze willen dat zij het gezicht wordt van de opstand. Want in de nasleep van de Quarter Quell is één ding heel duidelijk geworden: het is oorlog...

Regie: Francis Lawrence

Cast: Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Josh Hutcherson, Woody Harrelson, Julianne Moore, Elizabeth Banks, Stanley Tucci, Donald Sutherland, Jeffrey Wright

Genre: Avonturenfilm

Duur: 125 minuten

 

'The Hunger Games: Mockingjay - Part 1', elke dag in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijker:

"'The Hunger Games: Mockingjay - Part 1' is een superfantastische film", was de reactie van Marjan De Munck uit Hoboken.

 

"The Hunger Games-films zijn zo fantastisch. Ik heb ze allemaal gezien en wou deze film zeker zien. En ook deze film is spannend, echt cool!"

 

"Ik kan iedereen deze film aanraden. Voor mij is Jennifer Lawrence de beste actrice. Ik geef 'The Hunger Games: Mockingjay - Part 1' een 10 op 10", aldus Marjan.


Michaël uit Sint-Niklaas vond de film een spannende actiefilm.

 

"'The Hunger Games: Mockingjay - Part 1' is een uitstekende film met opnieuw Jennifer Lawrence in de hoofdrol."

 

"Ik kan deze film aanbevelen. Ik geef 'The Hunger Games: Mockingjay - Part 1' 10 op 10!"


Erik Vogelaere uit Hoboken vond 'The Hunger Games: Mockingjay - Part 1' een vrij spannende film.

 

"Ik vond de film zeker niet slecht", zei Erik na afloop, "een film met een fantastische Philip Seymour Hoffman."

 

"Ik kan deze The Hunger Games-film zeker aanraden. Ik geef de film 7 op 10."


"Ik wil graag deze film zien omdat ik de vorige Hunger Games-films gezien heb", zei Benno uit Sint-Pauwels voor aanvang van de film.

 

Na afloop was hij niet helemaal tevreden. "Het was een andere film dan de vorige. Ik vond 'The Hunger Games: Mockingjay - Part 1' niet goed en eerder saai. Ik geef deze derde film slechts 5 op 10."


"'The Hunger Games: Mockingjay - Part 1' is een goede film. Het is een film vol actie en spanning.", aldus een filmfan die liever anoniem wenst te blijven.

 

"Ook deze film is een echte aanrader. Een toffe film met Jennifer Lawrence in de rol van Katniss. Ik geef deze film 9 op 10."