Filmtip: Vampire Academy in Siniscoop Sint-Niklaas


'Vampire Academy' is een Amerikaanse fantasy avonturenfilm gebaseerd op de roman 'Vampire Academy' van de Amerikaanse auteur Richelle Mead.

 

De 17-jarige Rose Hathaway is net als haar beste vriendin Lissa Dragomir een Dhampir. Dhampirs zijn half mens en half vampier. Ze hebben als doel het beschermen van hun vredelievend en sterfelijke vampierenvolk, Moroi, tegen de Strigoi. Strigoi zijn bloeddorstige en onsterfelijke vampieren.

 

Zowel de Moroi's als de Strigoi's leven tussen de mensen op aarde. De vriendinnen Rose en Lissa worden opgeleid als Dhampir op het St. Vladimir's Academie. Rose gaat de strijd aan tegen de Strigoi om Lissa te beschermen...

Regie: Mark Waters

Cast: Olga Kurylenko, Gabriel Byrne, Sarah Hyland, Zoey Deutch, Joely Richardson, Sami Gayle, Claire Foy

Genre: Fantasy

 

'Vampire Academy', elke dag in Siniscoop in Sint-Niklaas

Meer info en tickets opwww.Siniscoop.be


De mening van de kijker:

Elize Van Bogaert uit Rupelmonde vond 'Vampire Academy' een goede film.

 

"Ik heb voor deze film gekozen omdat ik eens een vampierenfilm wou zien", vertelde ze ons.

 

"'Vampire Academy' is gewoonweg een super leuke film", was haar reactie na afloop. "Ik heb er van genoten, vooral het einde van de film was super."

 

Elize geeft 'Vampire Academy' 8 op 10.


Ook de vriendinnen Elyssa Mol, Sara Vandermeulen, Lise De Wilde en Eloïse Desaeyer uit Temse en Bornem vonden 'Vampire Academy' een goede film.

 

"De vechtscènes en natuurlijk de romantische scènes vonden we het beste van de film", aldus de vriendinnen. 'Vampire Academy' krijgt van hen een 8 op 10."

 

De meisjes komen gemiddeld een keer per maand naar Siniscoop. "Het liefste zien we graag fantasie- en romantische films", wisten ze ons te vertellen.