Gezien: André Rieu's Maastricht Concert in Siniscoop Sint-Niklaas


De Nederlander André Rieu geeft jaarlijks een reeks zomeravondconcerten op het meest romantische plein van Nederland: het Vrijthof in Maastricht.

Duizenden fans genieten daar van de concerten van André, samen met zijn beroemde Johann Strauss Orkest, zijn Sopranen, Tenors en een aantal zeer speciale gasten. De Maastrichtse concerten zijn voor André de populairste concerten van het jaar, zijn meest toegewijde fans vliegen van over de hele wereld om deze ongelooflijke gebeurtenis mee te beleven.

 

De concerten zijn daar zo speciaal en uniek door de sfeer op het plein, versterkt door zowel de enorme drukte als de vele restaurants langs het plein, die allen deelnemen aan dit prachtige evenement. 

Dit jaar is de orkestleider reeds voor de negende maal te gast op het Vrijthof te Maastricht en André had deze keer een boodschap voor zijn fans over de hele wereld: "Als u niet kunt deelnemen in Maastricht, zullen wij naar u komen.” Het concert werd live via satelliet in diverse landen vertoond. Zo was het concert in België maar ook in Engeland, Ierland, Roemenië, Denemarken, Luxemburg, Australië, Canada en Nieuw-Zeeland te bewonderen op het witte doek.

 

In de Siniscoop te Sint-Niklaas was het concert een groot succes. De vertoning van het zomerconcert was volledig uitverkocht!

Het eerste deel van het fantastisch concert handelde voornamelijk over de troonswissel in Nederland. Het afscheid van koningin Beatrix en de kroning van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Met nummers als ‘Het Wilhelmus’, kippenvelmoment met ‘Don’t cry for me Argentina’, gezongen door de sopraan Mirusia Louwerse, en ‘You’ll never walk alone’ bracht André en het orkest hulde aan het koningshuis.

 

Na de pauze ging het muzikale feest gewoon verder. Samen met The Platin Tenors en de drie sopranen bracht de Maastrichtse koning van de Wals een onvergetelijk concert en genoten de mensen in Maastricht, maar ook zij over de hele wereld, van de meeslepende walsen, klassieke muziek, operette en musical, kortom het was een avond om niet te vergeten.

 

De special guests waren Nederlands bekendste komiek André Van Duin, die ook een begenadigd zanger is. Hij bracht een schitterende versie van ‘Het dorp’ van Wim Sonneveld. Uit Argentinië kwam de fantastische bandoneonist Carlos Bueno, er was de Jostiband, een orkest met verstandelijk gehandicapten uit Zwammerdam, en last but not least de zanger en gitarist Trini Lopez. De 76-jarige Amerikaan bracht met ‘If I had a hammer’ en ‘La Bamba’, twee wereldbekende nummers, samen met het Johann Strauss Orkest.


De mening van de kijker:

Ann & Sylvie
Ann & Sylvie

Een avond met André Rieu is één groot feest. Er wordt meegezongen en vooral gedanst. Zijn muziek brengt de mensen samen en raakt je tot in je hart. Zijn muziek brengt vreugde, maar maakt ook veel emoties los bij het publiek.

Na drie uur betoverende muziek was het concert afgelopen. We troffen alleen maar gelukkige mensen aan in de Siniscoop.


Voor de aanvang van het optreden troffen we Ann en Sylvie aan.

 

Sylvie uit Lokeren keek hoopvol uit naar het concert. Ze was er vorig jaar ook bij. Haar grootste droom is om eens naar een echt concert te gaan. "André live aan het werk zien zou bij mij nog meer emoties losmaken", aldus Sylvie.

 

Ann Poppe uit Lokeren komt voor de tweede keer in de cinema naar een concert van André Rieu.

De eerste keer was het heel goed meegevallen, zodat ze terug trouw op post was in de Siniscoop. Live heeft ze hem nog niet aan het werk gezien.

 

Ann gaat ook naar de Opera in de Siniscoop. Als het aanbod haar aanstaat durft ze een filmpje mee te pikken, vooral familiefilms of romantische drama’s.


Marc Perdaens
Marc Perdaens

Voor Marc Perdaens uit Sint-Niklaas was het de eerste keer dat hij in de Siniscoop een concert van André Rieu zag.

 

"Het was fantastisch. Ik ben vroeger nog live naar opera’s gaan kijken en naar klassieke concerten. De muziek van André is toch verschillend tegenover een klassiek concert. Bij een klassiek concert durf je niet te bewegen, want dan wordt je al scheef bekeken.

Bij André is dat anders. De muziek brengt vreugde en je mag meedoen als je wil”, aldus Marc.


De broers Herbert en Jozef de Meyer uit Sint-Niklaas waren aanwezig met hun partners en vrienden.

 

“Voor mij was het de eerste keer. Ik vond het heel goed. Ik heb er echt van genoten, zeker voor herhaling vatbaar”, aldus Herbert.

 

Jozef was enthousiast. “Het was zijn geld waard. En dat van het afscheid van Beatrix en de kroning van Willem-Alexander was speciaal”, vertelde Jozef ons.

 

Denise ging gelukkig naar huis. "Het was een prachtig, ontroerend en fantastisch concert, met liedjes van in onze tijd. Ik ben vorig jaar ook naar het Kerstconcert in de Siniscoop geweest. Ik reserveer alvast mijn tickets voor de volgende keer!"

 

Nicole uit Sint Niklaas heeft André al twee keer live gezien. "Hij overtreft zichzelf elke keer weer en voor de mensen van de Josti band was het een hart onder de riem dat ze mee mochten spelen", aldus een ontroerde Nicole.