Gezien: Monsters University in Siniscoop Sint-Niklaas


In de Siniscoop te Sint-Niklaas wordt de film Monsters University vertoond. Monsters University is een Amerikaanse 3D-computeranimatiefilm van regisseur Dan Scanlon in de reeks Monsters en co.       


We maken in deze amimatiefilm kennis hoe de kleine, groene cycloop Mike Wazowski en de grote, wollige James P. Sullivan, zeg maar Sully,  elkaar hebben leren kennen op de campus.

De twee zijn nu dikke vrienden, maar dat was niet altijd zo. Op de schoolbanken waren ze elkaars grootste rivalen. Ze volgen op de universiteit het eerste jaar van hun monsteropleiding Bangmaker. Sully is een echte Bangmaker, maar is enorm lui.  Mike daarentegen is ijverig en ambitieus, maar helemaal geen Bangmaker.


Wanneer de twee van school gestuurd worden, krijgen ze nog één kans om de lessen te mogen hervatten. Maar dan moeten de twee vijanden wel samenwerken...  

Regie: Dan Scanlon

Genre: Animatiefilm

Duur: 105 minuten

 

'Monsters University', elke dag in de Siniscoop te Sint-Niklaas om 14.30u en 17.00u (Vlaamse versie) en om 20.00u en 22.30u (Originele versie)

Meer info op www.siniscoop.be 


De mening van de kijker:

Anneke De Bock uit Sint-Pauwels vond 'Monsters University' een zeer goede film. "Deze animatiefilm is voor zowel jong als oud een goede ontspanning. een film die niet té voorspelbaar is".

 

Voor Anneke is de beste scène uit de film het moment dat het varkentje moest gevangen worden. Ook denkt ze graag terug op het moment dat Mike een Bangmaker wil worden.

 

Anneke komt zowat één keer per maand naar de Siniscoop in Sint-Niklaas. Het liest ziet ze komedie films en ze is dol op Pixar films. Anneke geeft graag aan 8 op 10 aan 'Monsters University'.


Els Staes uit Sinaai vond de film grappig en emotioneel. "Een coming-of-age film die je dag opbeurt en je zin in creativiteit geeft". Zo omschrijft Els de film.

 

Wanneer we haar vroegen wat hét moment uit de film voor haar is, antwoordde ze: "Het laatste onderdeel van de 'score' wedstrijd, waarin de OK's bewijzen wat ze waard zijn".

 

Voor Els Staes is 'Monsters University' een 8 op 10 waard. "Ik zou zeker de film aanraden bij vrienden. Het geeft jezelf zin in nieuwe uitdagingen", aldus Els.


Jasmin en Leyla Kaya uit De Klinge hebben echt genoten van de film. 

Jasemin vond het zelfs spijtig dat de film gedaan was, voor haar mocht hij gerust wat langer duren.

 

De twee zussen komen af en toe naar de Siniscoop voor een leuke film te zien. Het leukste moment van de film was voor Leyla dat OK de wedstrijd won.

 

Uiteraard raden ze iedereen aan om naar 'Monsters University' te gaan kijken.

"Het is echt een film dat vol verrassingen zit", zei Jasmin. Iets wat Leyla volmondig beaamde. "Het was zeer leuk, het is een film die je dag beter maakt".

 

Zowel Jasmin als Leyla gaven 'Monsters University' de perfecte score van 10 op 10.

 

We hebben hier duidelijk met de twee grootste fans van de film te maken!


Ook Annick De Wilde uit De Klinge was in de ban van de monstertjes. 

 

"Een goede film, voor mij zeker een 8 op 10 waard. Ik zou hem iedereen aanraden. Even verstand op 0 zetten en genieten van deze film over vriendschap. Ik vond het zo leuk wanneer het team van Mike Wazowski en James P. Sullivan won", vertelde Annick ons.