Gezien: Documentaire 'Springsteen & I' in Siniscoop Sint-Niklaas


22 juli was voor de fans van Bruce Springsteen een speciale dag. Wereldwijd werd de documentaire ‘Springsteen & I’ eenmalig in de bioscopen vertoond. Ook in de Siniscoop in Sint-Niklaas konden de fans terecht voor deze schitterende documentaire.

 

Ondanks de hitte vonden talrijke fans de weg naar het Stationsplein om er deze schitterende film te bekijken. Het is trouwens met deze hitte zalig vertoeven in de Siniscoop, dankzij de nieuwe airco.

‘Springsteen & I’ gaat over de invloed van The Boss op zijn fans en is samengesteld uit videofilmpjes die zij hebben ingestuurd, gecombineerd met nooit eerder vertoonde beelden van live gespeelde songs uit zijn hele loopbaan.

 

Reeds veertig jaar geleden is Bruce Springsteen het gezicht van rock. De Amerikaanse zanger verkocht wereldwijd meer dan 120 miljoen verkochte albums en beïnvloede met zijn muziek verschillende generaties.

 

Deze schitterende gemaakte film biedt een uniek inzicht in de krachtige band tussen een muzikant en zij die zich diep verbonden voelen met zijn muziek.

 

De documentaire bestaat uit twee delen. Eerst komen de fans aan het woord. Zij vertellen in drie woorden wat Springsteen voor hen betekent, aangevuld met grappige anekdotes.

Nadien worden er beelden vertoond van het concert in Hyde Park in Londen in 2012.

 

 

Na de vertoning van 'Springsteen & I'  hadden we enkele gesprekjes met de aanwezig fans, die allen zeer in hun nopjes waren met de vertoonde documentaire.

 

De mening van de kijker:

De 12-jarige Wannes Vermeiren uit Zele was met zijn papa aanwezig in zaal 6 van de Siniscoop.

 

Wannes vond 'Springsteen & I' zeer leuk. "Het is leuk om te weten wat andere fans van hem denken", aldus de jongeman uit Zele die zelf al 6 jaar fan is van The Boss.

 

"Het grappigste moment van de film is voor mij wanneer de man, die eigenlijk niet zo veel van Bruce moest hebben (maar zijn vrouw des te meer), een tip aan Springsteen gaf om zijn concerten in te korten. Voor hem duurden die veel te lang"

 

Dat Wannes in de ban van Springsteen is bewijst hij met de 10 op 10 die hij aan de film gaf!


Kirby De Jode uit Baasrode is reeds fan van Bruce Springsteen sedert de jaren 80. 

"In het eerste deel van de film zat wat weinig muziek, maar dat werd ruimschoots goed gemaakt in het tweede deel", aldus Kirby, "Van mij krijgt 'Springsteen & I' een 8 op 10".

 

'I'm on fire' is het favoriete liedje van Kirby en hét moment uit de documentaire is voor haar wanneer een Elvis imitator mee op het podium mocht en samen met Bruce een Elvis-nummer zong.


Linda Rottiers uit Hamme mag zich een grote Bruce Springsteen-fan noemen.

 

"Ik ben fan sinds 1981 en heb al 67 concerten van Bruce gezien. Ik heb hem ooit ontmoet op een terras in Milaan. We hebben met elkaar zo'n 5 minuten kunnen babbelen", aldus een trotse Linda.

 

Wat haar favoriete nummer is, is moeilijk voor Linda. Uiteindelijk kiest ze voor 'Secret Garden' uit 1995.

Het moment uit de film was voor Linda wanneer een fan een lederen armbandje kreeg van Bruce. The Boss zei er bij dat dit 'a sign of brotherhood' betekende tussen hem en de gelukkige fan.

 

 


Voor Sybille Van Helleputte en Hendrik De Brabandere uit Hansbeke was 'Springsteen & I' The Ultimate Springsteen Experience.

 

Beiden zijn fan sinds 1979 en het favoriete liedje voor Sybille is 'Night'. Hendrik vindt 'Point Blank' een ongelofelijk nummer.

 

Sybille vond de Philly Elvis best grappig. Wat haar het meest ontroerde in de film was het verhaal van het Aziatisch meisje.

 

"Ik heb enkele speciale herinneringen aan Bruce Springsteen. Ik was aanwezig tijdens zijn concert in Bercy, Parijs in 2002 met onze jongste in mijn buik. Wat ik ook tof vind, is dat we op dezelfde dag jarig zijn!", aldus Sybille Van Helleputte.


Uit Sinaai waren Tommy en Peggy Vercauteren samen met Ilse Coddens aanwezig. Alle drie waren ze na afloop enthousiast over de documentaire. 

 

Tommy is al fan sinds 1985, Ilse is al 24 jaar een grote fan en Peggy houdt van de muziek van The Boss sinds de dag dat ze voor het eerst 'The River' hoorde op de radio.

 

"Ik vond de getuigenissen achteraf super", vertelde Ilse ons. "Voor mij was het mooiste moment wanneer Bruce samen met 'The Blood Brothers' op het podium stond", aldus Peggy. Wat Tommy vooral is bijgebleven is wanneer het 9-jarig jongetje aan de omheining hing.

 

Zelf hebben ze mooie herinneringen aan Bruce. "Het optreden onlangs op Werchter Classic 2013", zei Ilse Coddens. 

 

"Mijn mooiste romantische momenten uit heel mijn leven zijn voor mij mijn speciale herinneringen aan Bruce Springsteen", vertrouwde Peggy ons toe.


Voor Karina Van De Velde uit Lebbeke was de film prachtig, grappig en te kort. 'Springsteen & I' mocht voor haar nog wat langer duren.

 

"Ik ben fan van Bruce sinds 1984 en mijn favoriet liedje is 'Sad Eyes'. Ik heb speciale herinneringen aan Bruce Springsteen. Zo denk ik graag terug aan de live concerten die ik heb gezien".

 

De mooiste momenten uit 'Springsteen & I' zijn voor Karina de ontmoetingen met de fans, het onverwachte straatoptreden van Bruce en zoals voor velen blikt Karina graag terug op het optreden van Springsteen met The King.

Een fantastisch verhaal van een imitator die zo maar de kans kreeg om met Bruce het podium te delen!

 

En of Karina uit Lebbeke een fan is...

Ze geeft de film 'Springsteen & I' een 11 op 10!