Herziene uitgave Nepal - met o.a. balans van hulp 1 jaar na aardbeving


Nepal. De Himalaya. Mount Everest. Kathmandu. Namen die een exotische droomwereld oproepen. Maar beantwoordt dat beeld aan de werkelijkheid?

 

Nick Meynen bond de bergschoenen aan om op zoek te gaan naar het Nepal dat niet in de brochures en de reisgidsen staat. Ongeveer 2500 wandelkilometers later bundelde hij zijn ervaringen en indrukken in dit journalistieke reisverhaal. Voortdurend koppelt hij het relaas van een lange trektocht doorheen het geïsoleerde westen van Nepal aan de bredere Nepalese en globale context.

 

Zijn fascinatie voor de verbanden tussen de leefwereld van de Nepalezen en onze wereld mondt uit in een verrassende kijk op onderwerpen die uiteenlopen van missionarissen tot machinegeweren en van milieurampen tot maoïsten. Het leven in de uithoek van de wereld blijkt allesbehalve immuun voor beslissingen die in onze parlementen, huiskamers en hoofden genomen worden.

 

De globalisering krijgt in dit verhaal een plaats, een naam en een gezicht. Laat je meevoeren naar een klein land ver weg dat in vele opzichten niet veel verder ligt dan de wijk om de hoek. Compleet herziene heruitgave met nieuwe hoofdstukken over de hulp na de aardbeving en de opstand in het laagland.

Met een voorwoord van Gie Goris, hoofdredacteur MO* en specialist Zuid-Azië

 

Nick Meynen werkt voor het European Environmental Bureau en is freelancejournalist. Hij schreef ook Wandelen met Flora (EPO, 2013).

 

isbn: 9789462670693 · compleet herziene heruitgave met extra hoofdstukken · paperback (15 x 22,5 cm) - 248p. · prijs: € 19.50 - Uitgeverij: EPO