Beleef 'Het Vlaamse platteland in de fifties' met dit uniek fotoboek van Jos Halsberghe


Donderdag 8 maart werd in Antwerpen het boek en de tentoonstelling 'Het Vlaamse platteland in de fifties' officieel voorgesteld. Het boek en de expo bevatten prachtige foto's van Jos Halsberghe.

Het is een nostalgisch fotoboek dat dieper ingaat op de thema’s het leven als boer, het dorps- en verenigingsleven, de invloed van religie, ambacht en industrie & wooncultuur en landschap. De foto's worden afgewisseld met korte essays.

In de jaren '40 en '50 trok fotograaf Jos Halsberghe met zijn fototoestel dwars door Vlaanderen. Van de Westhoek tot in Limburg maakte hij beelden over het leven op het Vlaamse platteland. Zijn foto's tonen het landelijke leven in Vlaanderen zoals het vroeger was. Met een café op elke hoek, de kinderen in korte broek, ongerepte velden en weiden. Duivenmelken en krulbollen zijn de populairste volkssporten. Champetters en pastoors in soutane zijn niet weg te denken uit het dorpsbeeld.

Dit kijkboek reist terug in de tijd en brengt het platteland van weleer tot leven. De sprekende foto's van Halsberghe worden afgewisseld met korte essays rond thema's als het leven als boer, het dorps- en verenigingsleven, de invloed van religie, ambacht en industrie, landschap en wooncultuur.

Het Vlaamse platteland in de fifties is een uniek kijkboek over ons ruraal verleden en ons erfgoed, ideaal om uren nostalgisch in te bladeren en te mijmeren over vroeger en vandaag.

Het CAG (Centrum Agrarische Geschiedenis) viert haar 10-jarig jubileum met een fototentoonstelling rond 'Het Vlaamse platteland in de fifties'in de KBC-Toren in Antwerpen. Van 8 tot 29 maart kan men daar de foto's van Jos Halsberghe gaan bewonderen.
Vervolgens trekt de expo door Vlaanderen.

ISBN: 978 90 5826 857 0 - Gebonden - 344 blz. - Prijs: € 39,95 - Uitgeverij: Davidsfonds
Klik hier voor meer info

Bekijk hier alle foto's