Danny De Vos stelt zijn debuutroman 'Hoe Napoleon zijn verjaardag vierde' voor in Sint-Niklaas


Zaterdag 21 februari stelde Danny De Vos zijn debuutroman ‘Hoe Napoleon zijn verjaardag vierde’ voor in de Standaard Boekhandel in het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas. De auteur signeerde er graag zijn boek voor het talrijk opgekomen publiek.

 

Danny De Vos schreef met ‘Hoe Napoleon zijn verjaardag vierde’ een grappig maar ook ontroerend verhaal over je plaats zoeken in je familie, over opgroeien en groeipijnen, over zelfstandigheid en je eigen weg zoeken.

 

Auteur Danny De Vos vertelt: “‘Hoe Napoleon zijn verjaardag vierde’ is een boek voor kinderen vanaf 11 jaar. Ik ben op het idee gekomen om een jeugdboek rond Napoleon te schrijven omdat dit jaar de 200ste verjaardag van de Slag bij Waterloo herdacht wordt. Op een speelse wijze heb ik het historische verhaal verweven in deze grappige roman.”

Danny De Vos heeft altijd al interesse gehad in Napoleon.


“Alvorens dit boek te schrijven heb ik mij goed geïnformeerd. Zo heb ik alle boek van de gewezen televisiejournalist Johan Op de Beeck gelezen. Johan specialiseerde zich als geschiedkundig auteur in Napoleon.”


“Het boek bevat een open einde, de lezers mogen zeker nog een vervolg verwachten. Dat is voor de toekomst, ik kan al verklappen dat mijn volgende boek een thriller voor kinderen wordt”, aldus Danny De Vos uit Bornem.

Het boek

Melle Kriekemans is geen knappe atleet zoals zijn klasgenoot Beun en helaas is zijn leven veel saaier dan dat van Rosse Eva, zijn 19-jarige buurmeisje. Zijn vader Leon, drukbezette advocaat en Napoleon-fan, heeft ook al geen tijd voor hem, want hij gaat helemaal op in zijn plannen voor de 200ste verjaardag van de Slag bij Waterloo.


Melle besluit wat negatieve aandacht te trekken door een schoolopdracht te verpesten. Het zadelt hem alleen maar op met een bijzondere straf: hij moet zijn stamboom opstellen. Heel erg vindt Melle dat niet, hij maakt zich eerder zorgen over hoe hij meisjes kan benaderen zonder af te gaan als een gieter. Als Yo plots voor zijn neus staat, lijkt dat probleem al van de baan en heeft hij een vriendin erbij. Maar geen gewone.


Wanneer Melle zich meer en meer verdiept in de geschiedenis van zijn familie struikelt hij over een mysterie: wie was die ene overgrootvader, OG nummer 5? Waarom weet niemand iets over hem? Samen met Eva en Yo gaat hij op onderzoek uit...


ISBN: 9789022331132 - Paperback - 224 blz. - Prijs: € 14,99 - Uitgeverij: Manteau Jeugd


‘Hoe Napoleon zijn verjaardag vierde’ - Danny De Vos: de foto's

                      ----Klik op een foto om te vergroten----