Kristien Hemmerechts schrijft een kinderboek


Kristien Hemmerechts debuteert als kinderboekenauteur

 

Het begon met een achteloos zinnetje van een student van haar. 'Een kameleon kiest ook niet welke kleur hij is'. Dat was de inspiratie voor Kristien Hemmerechts' eerste kinderboek 'Ik ben KameLeon'.

 

Een verhaal dat op een verrassende en kleurrijke manier gaat over de belangrijke thema's anders zijn en jezelf zijn.

 

KameLeon gaat voor het eerst naar school. Een klasje vol dieren wacht hem al op. Wanneer KameLeon op een blauw krukje zit, verandert zijn kleur van groen naar blauw. Dat vinden zijn klasgenoten raar. Alle dieren hebben een vaste kleur, behalve KameLeon. Gelukkig begrijpen de anderen dat hun nieuwe vriend zichzelf moet blijven. En al die gekke kleuren, dat is toch ook erg feestelijk, niet?

 

OVER DE AUTEUR

Kristien Hemmerechts publiceerde sinds haar debuut 'Een zuil van zout' in 1987 meer dan twintig romans, verhalenbundels en essays. Ze is meermaals bekroond, onder meer met de Frans Kellendonkprijs voor haar volledige oeuvre.

 

OVER DE ILLUSTRATOR

An Candaele werkt als illustrator en vormgever. Daarnaast is ze docent aan de School voor Beeldende Kunsten in Overijse. Haar boeken worden erg gesmaakt door jonge kinderen en zijn o.m. vertaald in het Frans, Duits, Portugees en Koreaans.

 

Ik ben KameLeon > 3+ > 32 blz. > 16,50 euro > ISBN 978 94 6291 117 8 - Uitgeverij: De Eenhoorn