Ladies Night in Siniscoop met avant-première van 'Brabançonne'

****Met bezoek van de cast én de fanfare Sint-Cecilia Meerdonk****


Dinsdag 18 november stond de maandelijkse Ladies Night op het programma in Siniscoop in Sint-Niklaas. Deze keer werd in avant-première de muzikale romantische komedie 'Brabançonne' vertoond in aanwezigheid van de acteurs Amaryllis Uitterlinden, David Cantens en Marc Weiss. Ook regisseur Vincent Bal en scenarist Pierre De Clercq waren aanwezig.

 

Alle aanwezige dames werden tevens verrast met een optreden van de Koninklijke fanfare Sint-Cecilia uit Meerdonk, die ook meegespeeld hebben in de film.

 

Na afloop van de film kwam regisseur Vincent Bal, scenarist Pierre De Clercq en de acteurs Amaryllis Uitterlinden (Elke), David Cantens (Renaat) en Marc Weiss (Michel) vertellen over de film.

Regisseur Vincent Bal vertelt: “Brabançonne is een muzikale romantische komedie, iets wat in Vlaanderen nog nooit gemaakt is. Lang geleden zag ik het muziekprogramma Jukebox 2000. Toen viel het mij op dat je met muziek emotionele dingen kan doen. Ik dacht het zou leuk zijn om in een film te gebruiken.


De liedjes die in de film voorkomen zijn van het populaire genre, zowel Nederlandstalig als Franstalig. Enkele liedjes zijn ‘Tombe La Neige’ van Adamo, ‘Ik wil je’ van De Kreuners en ‘Zo mooi, zo blond en zo alleen’ van Jimmy Frey. De film is voor de helft in Luxemburg en voor de helft in België opgenomen, meer bepaald in Bornem en Lebbeke,” aldus Vincent Bal.

Amaryllis Uitterlinden speelt de hoofdrol. ‘Brabançonne’ is haar filmdebuut. Omdat Amaryllis niet van nature blond is en ze het bekende liedje van Jimmy Frey ‘Zo mooi, zo blond en zo alleen’ moest zingen liet ze speciaal voor deze rol haar haar blond verven.

 

”Want ‘Zo mooi, zo blond en zo alleen’ zingen en niet blond zijn dat kan niet hé. Daarom heb ik voor een tussenin kleurtje gekozen,” aldus Amaryllis.

 

De lievelingscène van acteur Marc Weiss was met de harmonie tezamen. “De mensen die in de harmonie speelden waren niet allemaal muzikanten. Ikzelf heb les gekregen van een dirigent. Het is tof dat er zoveel mensen hebben samengewerkt aan één geheel.”

 

David Cantens kreeg de trieste rol van Renaat. “Ik ben geen goede danser en ik heb heel lang moeten oefenen op het dansje bij “Ziede gij mij geire”, vertelde Davis na afloop van de film.

 

Pierre De Clercq schreef het scenario. “We hebben heel hard gewerkt. Een verhaal bedenken, liedjes vinden en die inpassen vergt heel wat tijd. Het is een mengeling tussen Nederlandstalige en Franstalige nummers geworden.”

Het verhaal

De Vlaamse harmonie Sint-Cecilia en het Waalse En Avant zijn allebei geselecteerd voor de grote Europese finale. Wanneer de solist van Sint-Cecilia dood neerstort op het podium heeft Elke, dochter van dirigent Jozef, een idee om alsnog hun finale te redden: de fantastische trompettist Hugues weghalen bij de Walen.

 

Brabançonne is een muzikale romantische komedie waarin geen middel wordt geschuwd om elkaar de loef af te steken: list en bedrog, solo's en duetten en ja, zelfs de liefde...

 

De film 'Brabançonne' wordt vanaf 10 december elke dag vertoond in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info op www.Siniscoop.be


Bekijk onze XXL fotospecial op onze Facebookpagina: