Madame H. is de nieuwste roman Jacob Vis


Jacob Vis werd met zijn werk maar liefst vijf keer genomineerd voor de Gouden Strop en twee keer voor de Diamanten Kogel. In 2015 won hij met De zwarte duivel De Diamanten Kogel: de Vlaamse prijs voor de beste Nederlandstalige thriller. Madame H. belooft een waardige opvolger te worden van zijn eerder verschenen werk, met jihadisme als een van de thema’s.

 

Behalve dat het thema actueel is, vertelt auteur Jacob Vis dat hij nog een reden had om het jihadisme in zijn thriller te verwerken. ‘In de pers zien we alleen de weerzinwekkende kant van het verhaal. Ik vroeg me af hoe het leven aan de andere kant is en kroop in de huid van een zestienjarige Marokkaan die in eerste instantie wil wat alle jongens willen: geld, meisjes, mooie dingen en status.’ Hij hoopt dat lezers na Madame H. nog inzien dat niets is wat het lijkt en dat mensen zich, om redenen die hen later pas duidelijk worden, ten goede of juist ten kwade kunnen ontwikkelen.

 

In Madame H. keert Molenaarsdochter Lynn Vos terug naar haar geboortestreek om haar vader te helpen die door een ongeval is uitgeschakeld. Tegelijkertijd wil ze het contact herstellen met commissaris Ben van Arkel, met wie ze vroeger een gepassioneerde relatie had.

 

Helga van Beuningen (Madame H.) heeft een gevangenisstraf van vijftien jaar uitgezeten voor de dubbele moord op haar man en zijn minnares. Nu woont ze in Frankrijk, verteerd door wraak op Ben van Arkel, die in 1995 verantwoordelijk was voor haar arrestatie. Van Arkel weet niets van Helga’s wraakgevoelens. Hij koestert de relatie met Lynn, die opnieuw onder druk komt als ze betrokken raken bij de jihad, die via de Marokkaanse broers Ahmed en Hassan beangstigend dichtbij komt.

 

Madame H. is vanaf 23 februari 2016 verkrijgbaar.

 

Madame H., misdaadroman

Auteur: Jacob Vis

Uitgave: Uitgeverij Ellessy

ISBN: 978-90-8660-300-8

Aantal pagina’s: 336

Prijs: € 19,95