Boekrecensie: Met ons komt alles goed - Stefan Boonen & Greet Bosschaert


‘Met ons komt alles goed’ gaat over Max-Jozef, een jongetje die aanbelt bij Pension Flee. Max-Jozef vraagt om hier te mogen logeren, maar Flee runt een pension voor dieren, niet voor mensen. De jongen moet kost wat kost een onderdak vinden want zijn vader is een een poosje ‘weg’ en zijn moeder is opgenomen in het ziekenhuis.

 

Uiteindelijk mag hij toch blijven, Max-Jozef kan slapen op een matras bij de vogels. Lang kan hij echter niet blijven, want Flee is van plan om te stoppen met het dierenpension en met haar boot de horizon tegemoet te varen.

 

Dat is de reden waarom Flee voor alle dieren een nieuwe thuis zoekt. In het pension hebben in het verleden maar liefst 1728 dieren verbleven, nu zijn er enkel nog een kat, een pauw, een ezel, een hamster, een hond en een papegaai te geef.

Flee en Max-Jozef gaan op zoek naar een nieuwe thuis, zowel voor hen en voor de overgebleven dieren…

 

‘Met ons komt alles goed’ is een jeugdboek voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar. Stefan Boonen heeft een prachtig verhaal geschreven over durven en problemen met geluk.

 

Het boek is voorzien van illustraties, gemaakt door Greet Bosschaert. Zij bewerkte de beelden van haar overleden vader, kunstenaar Renaat Bosschaert, tot illustraties.

 

ISBN: 9789462911727 - Hardcover - 80 blz. - Prijs: € 14,95 - Uitgeverij: De Eenhoorn