Mijn vaders dromen - Evald Flisar


De veertienjarige Adam is een eenzame jongen: hij heeft, behalve zijn doodgeboren broertje, niemand om mee te praten. Meer en meer gaat hij op in zijn levendige dagdromen – maar zijn het wel dromen, zoals zijn vader, een gerespecteerde dorpsdokter, hem blijft verzekeren?

 

De Sloveense bestsellerauteur Evald Flisar heeft met Mijn vaders dromen een confronterende roman geschreven over de wijze waarop kinderen boeten voor de zonden van hun ouders, over de weerbarstigheid van de menselijke geest en over hoe wij tegelijkertijd goed en slecht, slachtoffer en dader zijn. ‘De grote meester Evald Flisar onderneemt onverschrokken verkenningstochten naar de bizarre manieren waarop de menselijke geest werkt.

 

‘Mijn vaders dromen’ is psychologisch buitengewoon geraffineerd. Zeer de moeite waard!’ – The Irish Times Evald Flisar (1945) is de meest gelezen, vertaalde en bekroonde schrijver van Slovenië. Hij heeft naast de prestigieuze Župančič oeuvreprijs onder andere driemaal de Prešeren Foundation Prize ontvangen, de hoogste onderscheiding van de Sloveense staat voor proza en toneel, en driemaal de Grumova Nagrada, voor het beste toneelstuk van het jaar.

 

ISBN 978 90 214 0136 2 (paperback) €18,99 (paperback) * ISBN 978 90 214 0137 9 (e-book) * €11,99 (e-book) * 208 pagina ́s *