'Samuel In The Clouds' op het MOOOV Filmfestival in Siniscoop


De documentaire 'Samuel in the Clouds' van de Brusselse regisseur Pieter Van Eecke wordt ter gelegenheid van het MOOOV filmfestival vertoond op maandag 2 mei in Siniscoop in Sint-Niklaas.

 

Samuel, een 50-jarige Aymara man, stapt elke dag vanuit El Alto naar het voormalige skiressort op de top van de Chacaltaya (5400 meter hoog) en verwelkomt daar internationale toeristen in een skihut. Van daaruit hebben ze een adembenemend zicht op La Paz. Gedurende dertig jaar bediende Samuel de skilift; de laatste jaren smolt de gletsjer helemaal weg. De man blijft echter hopen op nieuwe sneeuw voor de hoogste skipiste ter wereld. Honderd meter lager ligt het hoogste klimaatlaboratorium ter wereld, waar wetenschappers de veranderingen in het klimaat bestuderen.

Pieter Van Eecke
Pieter Van Eecke

Deze auteursdocumentaire brengt een indringend portret van een berg, een man, hun gezamenlijke verleden en het verdwijnen van hun toekomst.

 

SAMUEL IN DE WOLKEN is voor de regisseur een allegorie van hoe de mens omgaat met de klimaatverandering.

 

Met het verhaal van Samuel die hoog boven de wolken droomt van nieuwe sneeuw, vestigt regisseur en klimaatactivist Pieter Van Eecke de aandacht op het klimaat en draagt hij op een creatieve manier bij aan het maatschappelijke debat.  

 

DUUR 70 minuten

GENRE Documentaire

REGIE Pieter Van Eecke

 

Meer info en tickets op www.siniscoop.be